To je to što me zanima!

Pripremite sve prije spavanja: Trikovi kako lakše zaspati po vrućini koja ni noću ne popušta

Prije spavanja jastuk i plahtu kojom se pokrivate pokušajte na neki način ohladiti. Također, dobra ideja je i staviti zamrznutu bocu vode u krevet, jer to ima sličan učinak kao i rashlađivanje posteljine
Vidi originalni članak

Prije spavanja se suzdržite od obilnih obroka, pojedite nešto lagano poput jogurta, banane ili salate koje su lagane za probavu i opskrbljuju organizam hranjivim nutrijentima. Primjer salate koju je ljeti dobro pojesti za večeru: U zdjelicu stavite malo zelene salate narezane na trake pa dodajte usitnjenu rajčicu, pola krastavca, nekoliko maslina i pola mozzarelle izrezane na kockice. Začinite maslinovim uljem, sokom od limuna i posolite.

Umjesto sira u salatu možete staviti kuhano jaje ili malo tune te dodati još povrća koje volite, na primjer, malo luka ili paprike. I lagane povrtne juhe su dobar izbor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rashladite posteljinu, krevet i spavaću sobu

Također, želite li se rashladiti i bolje spavati, prije spavanja napunite kadu hladnijom vodom i lezite u njoj 10 do 15 minuta. Osjetit ćete kako vam se koža naježila od hladne vode i kako vam je lakše.

Nakon toga ćete se osjećati ugodnije satima, koža će vam biti hladnija, neće svrbjeti (kao što zna od znoja) i nećete se znojiti - puno lakše ćete zaspati i spavati kvalitetnije. Ukoliko kod kuće nemate kadu, stanite pod tuš.

SPAS OD PRŽIONE Treba izdržati još jedan pakao! Savjeti kako preživjeti vrućine i što učiniti ako vam naglo pozli

Dobra ideja je i rashladiti posteljinu, na primjer, jastuk i plahtu kojom se pokrivate. I to će vam nakratko pružiti olakšanje. Također, dobra ideja je i staviti zamrznutu bocu vode u krevet, jer to ima sličan učinak kao i rashlađivanje posteljine - pomaže bolje zaspati. 

Ukoliko nemate klimu, pred spavanje rasporedite po spavaćoj sobi posude hladne vode, po mogućnosti, s komadićima leda. Jednu svakako smjestite ispred ventilatora ili na prozor i ubrzo ćete osjetiti olakšanje.

Trikovi kako ventilator u spavaćoj sobi pretvoriti u 'klima uređaj'

  • Ispred ventilatora stavite široku plitku posudu i napunite je kockicama leda. Kako ventilator puše po ledu, tako će se prostorijom širiti hladniji zrak. To će potrajati sve dok se led ne otopi, a tada samo dodajte novi.
  • Slično je kao u prvom primjeru, ali umjesto kockica leda stavite plastične boce koje ste prethodno napunili vodom i zaledili. Ovaj način je čak i bolji jer se radi o velikim komadima leda koji će se sporije topiti od kockica.
  • Kod ovog načina rashlađivanja prostorije možete koristiti ili kockice leda ili zaleđenu vodu u bocama. Jedno ili drugo zamotajte u ručnik, zavežite dva kraja špagom i objesite između dva stolca. To stavite ispred ventilatora. Ispod ručnika stavite posudu u koju će kapati rastopljen led.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • 👈 serviser razbijenih žarulja 21.08.2023.

    Izvučem iz zamrzivaca plahtu, dekicu, jastuk i kad legnem osjećam se ko sladoled s očima

  • ucjena 21.08.2023.

    Legnem u kadu sa vodom i odhrčem,

Komentiraj...
Vidi sve komentare