To je to što me zanima!

Prirodna njega kože: Napravite si kod kuće hidratantni losion

Nekoliko sastojaka bit će vam potrebno za domaći losion za suhu kožu. Losion čuvajte u hladnjaku do šest mjeseci, a koristite ga po potrebi ili nakon tuširanja kako bi zadržao vlagu u koži
Vidi originalni članak

Losioni za tijelo odlični su za suhu kožu jer pomažu vratiti vlagu hidratizirajući je. Ako niste ljubitelj kupovne kozmetike, kod kuće možete lako napraviti hranjivi losion za cijelo tijelo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za njega će vam trebati 2 žlice pčelinjeg voska za kozmetiku (ribanog ili u granulama), 1/2 šalice bademova ili maslinova ulja, 2 žlice ulja vitamina E, 2 žlice kakao maslaca i 3/4 šalice vode.

BLISTAVA KOŽA Prirodan izgled: Za lijepo lice vježbajte, a čistite ga navečer

Otopite pčelinji vosak, ulje i kakao maslac, te im kad se otope dodajte vitamin E koji je prirodni konzervans i izvrstan za njegu kože. U blender stavite vodu i uključite ga da lagano blenda. Polako ulijevajte ulja te promatrajte kako se stvara kremasta tekućina, vaš losion.

KORISNO JE ZNATI Sijede ne biste smjeli čupati s pincetom jer tako slabite kosu

Kad se mješavina izjednači, pospremite je u staklenku ili bočicu s pumpicom, za lakše korištenje. Po potrebi, možete koristiti i shea maslac umjesto kakao maslaca. Losion čuvajte u hladnjaku do šest mjeseci, a ako primijetite da je poprimio neugodan miris ili drugačiju boju, vrijeme je za novi. Koristite ga po potrebi ili nakon tuširanja kako bi zadržao vlagu u koži.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 15.08.2023.

    Voda, sapun i Nivea. 👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare