To je to što me zanima!

Privlače ih inteligentnije žene, ali žive s onima koje to nisu...

Dečki, slažete li se s ovom tvrdnjom američkih istraživača ili su inteligentne i uspješne žene za vas izazov s kojim se želite uhvatiti u klinč? Ispunite anketu...
Vidi originalni članak

Muškarce privlače žene koje su inteligentnije od njih jer su im izazov. Ipak radi li se o svakodnevnom životu, radije će birati one manje inteligentne od njih samih. Istraživači s više američkih sveučilišta napravili su nekoliko studija baziranih na 105 muškaraca koji su odgovarali na pitanja o atraktivnosti pojedine žene. Ali, najprije su im pokazali njihove rezultate iz engleskog ili matematike, a koji su bili bolji od njihovih.

Ispostavilo se da su im privlačnije pametnije od njih, ali ako su s njima na svojevrsnoj psihičkoj distanci, odnosno nisu bliski već ih promatraju s udaljenosti. Ali, ako se radi o ženi s kojom su u bliskom odnosu, tad im to što je pametnija nije toliko privlačno jer se osjećaju ugroženo. Takvu ženu doživljavaju kao prijetnju i osjećaju se uz nju manje muževnima.

Studije iz ranijih godina pokazale su kako muškarcima smeta uspjeh njihovih partnerica, odnosno osjećaju se nelagodno u takvoj situaciji jer to automatski interpretiraju kao svoj neuspjeh. Iako inteligencija i uspjeh nisu često povezani, momci se uz superiornije žene jednostavno ne osjećaju dobro, piše Mic.

Ipak, ako pogledamo oko sebe, između ostalog i vrlo poznate muškarce, mnogi su sreću pronašli s jakim i uspješnim ženama jer im je život s njima izazovniji. Primjerice, Brad Pitt i Angelina Jolie ili George Clooney i odvjetnica Amal s kojom se vjenčao. Mogli bi zaključiti kako nesigurni muškarci doživljavaju jake i pametne žene kao prijetnju dok ih sigurni u sebe vide kao izazov s kojim se žele uhvatiti u klinč.

Idi na 24sata

Komentari 202

  • GJURO 21.10.2015.

    teško je mužu ministrice Mrak Taritaš, želio bi imati inteligentnu ženu, ali,......

  • Tacit 21.10.2015.

    Inteligentna je i ona vrana koja može složiti niz radnji koje vode ostvarenju željenog cilja ( ne bih sad o količini odnosno kvocijentu ). Pamet bi podrazumijevala i nešto empirije, obrazovanja, odnosno posjedovanja tuđih iskustava i procedura koje je moguće primijeniti po potrebi. Obrazovanja u osnovnom smislu.

  • ッi シ 21.10.2015.

    ja pak sam ozenio Hrvaticu glupu ko stup ali iskreno vec skorom 10 godina sa njom i kuha i cisti i voli naravno ako mogu pomognem ali nikad problemi da imam nekvu pametniju ma daj sta ti je nebi se skinula sa mobitela i kompjutera da cisti? hahaha right. Bile su zene prije prave ali danas tesko jer sve gledaju brzi novac makar muz 40 godina stariji mozemo pricati ima i pametnih zena ali takve ne mogu imati djecu do 40 godine jer studiraju rade i misle na svoju karijeru tako kad ce imati djecu bit ce joj kao baka a ne mama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare