To je to što me zanima!

Pronašli lijek za melanom? Kombinacija dva lijeka pomaže

Lijekovi ipilimumab i anti-PD1s jačaju imunitet i usmjeravaju ga tako da uništava stanice raka. Ova kombinacija lijekova spasila je jednog od šest pacijenata
Vidi originalni članak

Kombinacija lijekova ipilimumab i anti-PD1s uništava stanice raka kože, otkrili su znanstvenici iz britanskog centra za istraživanje raka. Ovaj spoj nova je nada za sve oboljele, a jednog od šest pacijenta uključenih u istraživanje je i izliječila od zloćudne bolesti, piše Daily Mail

- Navedeni lijekovi jačaju imunološki sustav i usmjeravaju ga tako da uništava stanice melanoma i ostalih tumornih stanica. Iako su potrebna daljnja istraživanja, liječnici mogu pomoći pacijentima da se učinkovitije bore s rakom - istaknuo je voditelj istraživanja profesor Peter Johnson.  

Stručnjaci procjenjuju da bi kombinacija lijekova mogla spasiti živote više od polovice oboljelih, no zasad je još u eksperimentalnoj fazi. Trenutno su dostupni tretmani koji smanjuju melanom.  

- Uznapredovali malenom mogao bi postati izlječiva bolest u 50 posto slučajeva u razdoblju od pet do 10 godina - objasnio je profesor Alexander Eggermont iz francuskog centra za istraživanje raka Gustave Roussy.

Od madeža do raka kože: Uoči opasne promjene na vrijeme

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kuvi22 02.10.2013.

    Ako sam ja taj jedan, to je kao 100% lijek. Ali ako sam u onih pet, to je za mene kao 1:1000000

  • wartburg 30.09.2013.

    prestanite nas trovati pa ni lijekove nećemo trebati!

  • holden 30.09.2013.

    Prava vijest. Svaka čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare