To je to što me zanima!

Proslavili su 65. godišnjicu mature: 'Iz prve smo svi prošli maturu i odmah upisali fakultet'

Splitski su 'klasičari' prije nekoliko dana proslavili 65. godišnjicu mature. Bila je to mirna večera uz ćakulu i prisjećanje na neke školske dogodovštine
Vidi originalni članak

Kad smo maturirali, bilo nas je 91 iz tri razreda, sad nas je 32. Svi smo upisali fakultet i svi smo završili fakultete. Kad smo upisali Klasičnu gimnaziju, imali smo deset godina. U nju smo ušli kao djeca, a izašli s 18 godina kao odrasli ljudi. I upravo nas je tih osam zajedničkih godina povezalo i stvorilo sponu između nas, kaže nam umirovljenica Vuka Erak (83), nekad učenica današnje Klasične gimnazije "Natko Nodilo" u Splitu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • vinja 19.09.2023.

    Prekrasan prikaz nekadašnjeg školovanja i nekadašnjih učenika. Škole onog vremena iznjedrile su kvalitetne i odgovorne ljude. Neki su se odmah iza mature zaposlili kao službenici a velika većina išla je na fakultete. I to bez ikakvih prijemnih ispita i "kupovanja" bodova. Išlo se prema vlastitom izboru i želji, mirno bez stresa. Nitko nije poklanjao ili kupovao diplome. Za diplomu je trebalo puno odsjediti za knjigom. Ako netko nije uspio, sam je odustao i potražio neku drugu priliku za daljnji život. I svi su znali da imaju iste mogućnosti, a izbor je na njima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare