To je to što me zanima!

Provedite noć u Schönbrunnu kao car Franjo Josip i Sissi

Cijena noćenja u apartmanu koji je nekad bio rezerviran samo za blisku rodbinu dvora iznosi 5356 kuna, a turistima su na raspolaganju privatni batler, kuhar i kočija
Vidi originalni članak

Bivša ljetna rezidencija Habsburgovaca, bečki Schönbrunn svoja vrata otvara svim posjetiteljima koji žele prenoćiti kao kraljevska obitelj. Svi oni koji sanjaju da barem jedan dan provedu kao Sissi i car Franjo Josip dobit će priliku već 30 travnja, piše britanski Guardian.  

Cijena noćenja iznosi 5356 kuna (699 eura), a na raspolaganju su privatni kuhar, batler i kočija. Apartman u rococo stilu ima dvije velike spavaće sobe, kupaonicu, blagovaonicu i kuhinju, a s prozora se pruža pogled na nevjerojatne vrtove. U uređenje je utrošeno više od tri milijuna kuna, a prevladavaju raskošne crvene tkanine, vintage lusteri i zlatni detalji na ogledalima, dok je kupaonica uređena u modernističkom duhu. U apartmanu koji je nekad bio rezerviran samo za blisku rodbinu dvora, danas mogu boraviti najviše četiri posjetitelja. 

- Apartman smo nastojali urediti u skladu s dvorcem, ali trudili smo se da ne izgleda kao kopija. Dobili smo spoj povijesnog i modernog interijera - istaknuli su iz tvrtke Austria Trend Parkhotel koja vodi ovu novu atrakciju. 

Vjeruje se da je u ovom stanu pred kraj monarhije živjela Elisabeth Petznek, kći austrijskog princa Rudolfa, poznata i kao "crvena vojvotkinja". 

Dvorac je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a, a svake godine posjeti ga skoro tri milijuna ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • biciklist 28.03.2014.

    ovo je krasno za bračno putovanje,svijeće-batler, šetnja kočijom

  • undethaker 28.03.2014.

    sutra izvlacenje euorjackpota, pa ako dobijem... :)

  • Bezobrazno zelene 27.03.2014.

    Lipo bi si bilo ovo priuštiti makar jedanput u životu, pa svragon sve, samo jednom se živi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare