To je to što me zanima!

Prženje na naglo: Meso se prži na ulju, a povrće na maslacu

Kod prženja na naglo najvažnije je da tava bude dovoljno vruća, kao i ulje jer se u suprotnom pore na mesu neće zatvoriti pa će svi sočni sokovi iz njega iscuriti
Vidi originalni članak

Metoda prženja na naglo znači peći jelo u tavi prekrivenoj s malo ulja ili masti. Najbolji je izbor za pripremu piletine ili odrezaka. Najvažnije je peći na jakoj vatri i redovito okretati meso kako bi se meso ravnomjerno ispeklo. Tako ćete dobiti koricu s vanjske strane, a sočno meso iznutra. Ako tava nije dovoljno vruća, pore na mesu neće se zatvoriti i svi sokovi će iscuriti. 

Osim temperature važna je i vrsta masnoće na kojoj jelo pripremate. Za meso je najbolje ulje jer se može zagrijati na visokoj temperaturi, a da pritom ne izgori. Maslac je pravi izbor za povrće, ali ne smije potamniti već se samo pjeniti. 

Prženje mesa i povrća na naglo

Pileći i pureći file pecite sa svake strane po četiri do pet minuta, a za svinjski kotlet trebat će vam duplo više vremena. Kotlete je dovoljno peći osam do devet minuta sa svake strane, a file ribe od tri do četiri minute. Na isti se način može pripremati i povrće. Zeleno lisnato povrće treba pržiti dvije do tri minute, a krumpir pet do šest.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • marijaterezija2 25.04.2013.

    Vrlo jednostavna priprema a vremenski kako kome paše, jer uvijek u obitelji ima netko tko voli jače i netko tko voli slabije pečeno meso,

Komentiraj...
Vidi sve komentare