To je to što me zanima!

Putovanje bez stresa: Vagone željeznice pretvorili u knjižnicu

Na dvije željezničke linije u Pekingu vagoni podzemne željeznice pretvoreni su u knjižnice, ali ne tradicionalne. Umjesto tvrdih primjeraka knjiga, vagoni podzemne željeznice sadrže audio knjige
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovo: Neočekivani povratak kinana otvorenom zbog korona virusa

Putujući na posao i s posla može biti jako umarajuće i oduzeti puno vremena. Ipak, jedan grad je pronašao način da putovanja vlakom učini podnošljivim, a istovremeno promovirajući književnost.

Na dvije željezničke linije u Pekingu u Kini vagoni podzemne željeznice pretvoreni su u knjižnice. Ali, to nisu tradicionalne knjižnice. Umjesto tvrdih primjeraka knjiga, vagoni podzemne željeznice sadrže audio knjige koje su promocije za kinesku aplikaciju za audio knjige. Aplikacija se udružila s gradom Pekingom kako bi promovirali pismenost.

SOVA 'PLIVAČICA' Planinari snimili veliku rogatu sovu kako pliva u vodi kanjona

Međutim, vagoni su uređeni na način kao da se u njima nalaze prave police za knjige. Zidovi, pa čak i vrata su oslikani koricama  dostupnih knjiga. Putnici mogu pregledavati knjige kao u bilo kojoj biblioteci, a nakon što odaberu trebaju skenirati QR kod na koricama knjige. Taj kod vodi do aplikacije za audioknjigu, gdje putnici mogu besplatno slušati knjigu. I nakon izlaska iz vlaka imaju pristup knjigama.

Aplikacija se zove 得到, što u prijevodu znači 'Dohvati'. Zahvaljujući ovim vlakovima putovanje postaje ugodnije, a putnici svaki put mogu nešto i naučiti, prenosi Reader's Digest.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovo: Na prodaju: Napravili su dvorac od silosa za nuklearne rakete

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare