To je to što me zanima!

Pužići s finim pestom od rikole

Sve pripremljene sastojke stavite u multipraktik pa ih uz dodatak pola žličice naribane limunove korice, 40 g ribanog sira pecorina, 5 žlica maslinova ulja i 4 žlice povrtnog temeljca izradite u glatki umak
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 30 minuta

Sastojci:

80 g rikole, 25 g pinjola, 2 češnja češnjaka, pola žličice naribane limunove korice, 40 g ribanog sira pecorino, 5 žlica maslinova ulja, 4 žlice povrtnog temeljca,500 g pužića

Postupak:

Očistite rikolu, operite je, posušite kuhinjskim papirom i krupno nasjeckajte. U tavici bez dodavanja masnoće popržite 25 g pinjola. Oljuštite i nasjeckajte 2 češnja češnjaka.

Sve pripremljene sastojke stavite u multipraktik pa ih uz dodatak pola žličice naribane limunove korice, 40 g ribanog sira pecorina, 5 žlica maslinova ulja i 4 žlice povrtnog temeljca izradite u glatki umak.

FINO I MIRISNO Recept za slasnu musaku od leće - jelo koje će baš svi obožavati

Pesto posolite, popaprite i dodajte mu žlicu limunova soka. Skuhajte al dente 500 g pužića u većoj količini posoljene vode. Ocijedite ih, odvajajući malu količinu vode od kuhanja. Izmiješajte pužiće s pestom i 2-3 žlice vode od kuhanja, po potrebi dosolite i ukrasite rukolom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare