To je to što me zanima!

Računalo zna upaliti 70 posto djece, a vezice zavezati 11%

Edukacijski stručnjaci upozoravaju da se djeca zbog tehnologije ne razvijaju dovoljno pa tako znaju više o mobitelima i igricama nego svladati svakodnevne stvari
Vidi originalni članak

Više male djece zna koristiti računalni miš nego voziti bicikl, a gotovo 70 posto djece u dobi između dvije i pet godina igraju bez problema igrice na internetu, pokazalo je istraživanje provedeno u 11 zemalja. S druge strane manje od 20 posto može plivati bez pomoći.

- Roditelji svojim primjerom potiču djecu da žive u virtualnom svijetu i tako prigušuju njihov razvoj te ih na određen način i zaglupljuju. Djeca nisu navikla na emocionalni napor koji je potreban za pravi odnos već su naviknuta da se sve brzo rješava preko tehnologije - rekla je stručnjakinja za razvoj djeteta Sue Palmer.

Nazvati nekog preko mobitela nije problem za 23 posto djece u dobi od dvije do pet godina, a četvrtina ih se može s lakoćom kretati internetom. S pametnim telefonima ili čak iPad-om zna rukovati petina djece, a kako upaliti računalo čak njih 73 posto.

Slika u stvarnom života je vrlo različita, pa ih je samo 48 posto znalo vlastitu kućnu adresu, a trećina je mogla napisati vlastito ime i prezime. Samo njih 11 posto zna zavezati vezice na cipelama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Raziel CRO 20.01.2011.

    Računalo se ne pali, nego uključi.Ti edukacijski stručnjaci pojma nemaju.Imam troje djece, a moji bližnji imaju ih još petoro.Da tu ne računam i prijatelje.I nitko nije ni glup, a svi znaju zavezati pertle (vezice) , a jako lijepo se služe i računalom.Tako da ne vidim gdje nađoše tih 70% djece.

  • Gašpar 20.01.2011.

    Znači opet se ponavljaju i potvrđuju rezultati Engleskih sociologa da današnja mladež rapidno zaglupljuje umjesto da napreduje i bude pametnija od prethodnih generacija djece i tinejđera. Na žalost istina je da se rapidno smanjio i broj riječi u komunikaciji tinejđera za oko 40% mogućih svakodnevno korištenih riječi tijekom razgovora te se upotrebljavaju skraćenice.Također se napominje nedostatak mašte u igrama ,a igre se svode na nasilne oblike komuniciranja koje nemaju nikakvog smisla te opijanje ,droga i ranije konzumiranje sexualnih odnosa te puno trudnoća u dobi od 13-15 godina. Doslovno je ustanovljeno kako su današnji tinejđeri preskočili veliki dio djetinjstva i zrele dobi te odmah prešli u klošare i izgubljene slučajeve koji su na izmaku života.

Komentiraj...
Vidi sve komentare