To je to što me zanima!

Rakija u kojoj su stajali kesteni jača stijenke vena i kapilara

Kesten sadrži escin i eskulin, koji jačaju vene, a njihovo jačanje može pomoći i u rješavanju simptoma kao što je slaba cirkulacija, pojašnjava liječnica i fitoterapeutkinja dr. Vesna Krajina Pokupec
Vidi originalni članak

Hladne i teške te otečene noge, pogotovo gležnjevi i stopala te prsti na nogama, kao i hladne ruke i prsti na rukama, te česte glavobolje za koje ne možete otkriti uzrok najčešći su znak slabe cirkulacije, odnosno toga da kroz arterije i kapilare u našem tijelu ne teče dovoljno krvi, pa ne dolazi dovoljno do udaljenih dijelova tijela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U slučaju da su jedan od uzroka slabe cirkulacije oslabjele vene i kapilare, koristan je prirodni lijek koji mnogi koriste: masaža rakijom u kojoj su se namakali divlji kesteni.

NIJE BEZAZLENO! Promjene na nogama zbog kojih je važno posjetiti liječnika jer mogu stradati srce i mozak

- To nije lijek za samu cirkulaciju nego više za jačanje stijenki vena i kapilara, pa bih ga prije preporučila onima koji imaju problema s venama. No kesten sadrži escin i eskulin, koji jačaju vene, a njihovo jačanje može pomoći i u rješavanju simptoma kao što je slaba cirkulacija - pojašnjava liječnica i fitoterapeutkinja dr. Vesna Krajina Pokupec te dodaje kako su escin i eskulin česti sastojci krema i drugih lijekova koji se propisuju za jačanje vena.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Angela04727 10.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU21.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare