To je to što me zanima!

Recept: Pikantna pohana krilca

Ako ste ljubitelj ljutog, vjerojatno ćete uživati u ovim pilećim krilcima. Želite li izbaciti ljutinu, iz recepta samo izbacite čili. Pohana krilca možete poslužiti s umacima od jogurta ili svježom salatom
Vidi originalni članak

Sastojci: 

800 g pilećih krilca, 2 žlice ulja, sol, papar, žlica sitno sjeckanog peršina, 2 češnja češnjaka, žlica kečapa, 1/2 žličice mljevenog čilija, žličica mljevene crvene paprike, 1/2 žličice mljevenog ružmarina, jaje, malo brašna, 1/2 dl vode, ulje za prženje

ZABORAVLJENI RECEPTI Odlični recepti splitskog chefa: Uberi top ručak iz mora za 0 kn!

Priprema: 

Svako krilce narežite na pregibima na tri komada. Posolite, poparite i stavite u posudu. Prelijte uljem, dodajte peršin, zgnječeni češnjak, kečap, čili i papriku. Promiješajte kako bi se sve meso obložilo marinadom. 

Ostavite ga u hladnjaku i povremeno izmiješajte komade mesa. U međuvremenu razmutite jaje, malo brašna i vode, te napravite rjeđe tijesto. Izvadite piletinu iz marinade i dobro ocijedite svaki komad krilca. 

Umočite u tijesto i spuštajte na zagrijano ulje. Pržite prvih pola minute dok se ne uhvati korica na jačoj vatri, s jedne i druge strane, pa smanjite vatru i pecite oko 20 minuta, dok ne porumene.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 01.08.2021.

    obožavam i krilca i pikantno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare