To je to što me zanima!

Recept za domaći pelinkovac: Protiv boli u želucu i kiseline

Pelinkovac kao pripravak za liječenje bolova u želucu, manjka želučane kiselineili nadutosti idealno je piti 30 minuta prije doručka, na prazan želudac. Pripremiti ga možete i sami, nije uopće teško
Vidi originalni članak

Pripremite ga tako da od 15 do 20 grama pelina namočite u litri dobrog crnog vina. Ostavite 10 dana, uz svakodnevno mućkanje, pa procijedite.

Pije se po jedna mala čašica natašte prije doručka. Ili 3 žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite.

Neka odstoji 8 dana, tijekom kojih povremeno treba protresti tekućinu. Vino procijedite u tamnu bocu. Pije se jedna čašica na dan, ujutro na prazan želudac, oko 30 minuta prije doručka. Svježi pelin možete i sameljeti i iscijediti. Zatim tri žlice soka prelijte kipućim vinom, a potom umiješajte med. Uzimati čašicu vina na dan, ujutro na prazan želudac, oko 30 minuta prije doručka.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Istvan Serekesz 06.01.2020.

    Pelinkovac domaći ja ga godinama pravim 3 grančice pelina od 20-tak cm isjeckam i karameliziram zajedno s 1.5 kg meda, kad dobije skoro crnkastu boju karamelizirani medi pelin zalijem sa 6 dcl vode u to stavim još jednu nasjeckanu grančicu pelina. Kad se ohladi pomješam to s tri litre svoje travarice.... To sve zajedno naspem u teglu od pet litara i držim 10-12-dana...onda procjedim i pijuckam svako jutro...

  • 06.01.2020.

    Previše je to pelina na 1 l. To bi značilo da na 10 l vina ide 15 do 20 dkg pelina? Pelin je prejak i ide ga jako, jako malo.

  • 06.01.2020.

    Pelinkovec se dwla z domačom rakijom a ne tu z nekšnim vinom i slične alkoholno lagane tekućine! Amen!

Komentiraj...
Vidi sve komentare