To je to što me zanima!

Restoran je najgore mjesto za prvi spoj, a najbolje - kuglana

Govor tijela: Mjesta koja potiču na kretanje i izražavanje tijelom najbolja su za osvajanje jer omogućuju i dodire u prolazu, pa je tako kuglanje odlična ideja za spoj
Vidi originalni članak

U restoranima je atmosfera previše uštogljena i onemogućuje ljudima da se ponašaju prirodno, tvrdi stručnjak za neverbalnu komunikaciju Blake Eastman. On smatra da je zbog toga restoran najgora destinacija za prvi spoj, koji bi trebao biti na mjestu koje potiče pokrete, gestikulaciju i animaciju što su klasični znakovi dobrog prvog spoja, piše Daily Mail.

Nekadašnji profesionalni pokeraš Eastman objasnio je da je neverbalna komunikacija ključan dio našeg poslovnog i privatnog života, iako je često nesvjesna.

- Različite lokacije i situacije ograničavaju govor tijela. Tako je kuglana odlično mjesto za opuštanje i prvi spoj, jer tjera na akciju, omogućuje dodire u prolazu i potiče na zabavu - kaže Eastman.

Uspješna neverbalna komunikacija

Na razgovoru za posao većina ljudi misli da je najvažnije održavati kontakt očima s potencijalnim poslodavcem, no to je greška jer djeluje neprirodno, kaže Eastman. Objašnjava da ni u razgovoru s prijateljem se ne gledamo cijelo vrijeme u oči, već tek nekih 80 posto. Inzistiranje na gledanje u oči djeluje pretjerano, pa bi se i na intervjuu trebali postaviti kao u razgovoru s prijateljem kojeg cijenimo.

- Najvažnije je procijeniti publiku, a zatim prilagoditi svoj govor tijela - ističe Eastman.

Dodaje kako su neka pravila ipak univerzalna pa tako kod izražavanja emocionalnih stavova ruke i dlanove trebamo usmjeriti prema gore, a kod iznošenja činjenica prema dolje, kako bismo izgledali uvjerljivije.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ludigospar40 03.06.2013.

    da kuglana,ja svoju odveo na prvi spoj u apoteku.zabolila ja odma glava kad je vidjela s kojom je budalom izašla..

  • imlost 31.05.2013.

    kuglana? ajme meni

  • ejjjja 29.05.2013.

    jee..u kuglani,pa meni,onak spontanoj,kugla padne.slučajno na njegovu nogu u prolazu dok smo se slučajno dodirivali,i onda ziher idemo na drugi dejt....

Komentiraj...
Vidi sve komentare