To je to što me zanima!

Ribanje tava je kao pranje auto guma prije putovanja

Najdražu knjigu o kućanstvu Milka Babović kupila je prije desetak godina na londonskoj tržnici značajnog naslova “Mrzim kućanske poslove”
Vidi originalni članak

Najdražu knjigu o kućanstvu Milka Babović kupila je prije desetak godina na londonskoj tržnici značajnog naslova “Mrzim kućanske poslove”. Milka prezire gubljenje vremena na nepotrebno ribanje i navodi najdraži citat iz knjige: “Nemojte ribati tave satima jer ni vaš muž ne čisti gume automobila prije odlaska na putovanje, a mrlje od čajnika samo su podsjetnik na to koliko je dobro služio”.


Zbog Lole Barbara Kolar pere podove octom
Za razliku od Julije Roberts, eterična ulja stavljam u mirisnu svjetiljku, šali se voditeljica i spikerica Barbara Kolar, koja nije velika obožavateljica “uradi sam” sredstava za čišćenje. No otkad ima psa, podove pere sodom u koju dodaje octa jer ne želi da Lola poliže kemikalije.

Karmela Vukov-Colić ne kopira bakine savjete
Karmelina baka češljala je resice na tepihu i polirala parkete, no jedini domaći recept koji voditeljica primjenjuje je čišćenje vinskim octom, koji odlično otapa kamenac:
- Potopim mrežice od slavine ili istrljam glavu tuša natopljenom krpom, a nakon toga operem mirisnim sredstvima iz trgovine.

Maja Vučić uljima zamiriši cijeli dom
Maja Vučić na filtar usisavača nakapa malo eteričnog ulja, a najdraži su joj citrusni mirisi. Eterična ulja odlična su alternativa štetnim, kupovnim kemikalijama, a mogu poslužiti i za rublje. Dodajte tri kapi eteričnog ulja lavande i ruže u vodu za ispiranje, a protiv moljaca nakapajte vatu ili komadiće tkanine uljem lavande, cedra ili klinčića te objesite u ormar. I deset ml ulja na kantu zidne boje osvježit će dom.

Ocat i limun brzo čiste masne mrlje
Ocat s vodom u omjeru 1:10 idealan je za čišćenje hladnjaka i stakla na kuhinjskim prozorima jer uklanja masne mrlje, a odlično je sredstvo u borbi protiv zagorjelih pećnica. Nalije li se vrući ocat u slivnike, odčepit će odvode i spriječiti nakupljanje naslaga. Ne volite li miris octa, univerzalno sredstvo za čišćenje možete pripremiti od limuna. U boci s raspršivačem pomiješate limunov sok i deset kapi eteričnog ulja limuna s litrom vode.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare