To je to što me zanima!

Robotski dupini mogli bi zamijeniti prave u akvarijima

Robotski dupini, teški 250 kg, koji se ponašaju poput stvarnih mogli bi zamijeniti dupine u svjetskim akvarijima i tako ih spasiti od zarobljeništva. U budućnosti mogli bi imati značajnu edukativnu i znanstvenu namjenu
Vidi originalni članak

Robotski dupini presvučeni su medicinskim silikonom, mogu plivati ​​pod vodom i izvoditi trikove. Za ovaj kibernetički projekt zaslužna je tvrtka 'Edge Innovations' koja je radila u produkciji holivudskih filmova kao što su 'Moj prijatelj Willy', 'Duboko modro more', 'Avatar'.  Iz tvrtke se nadaju se da će jednog dana ova inovacija osloboditi 3000 inteligentnih sisavaca koji žive u zarobljeništvu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Projekt robotskih dupina bi u budućnosti mogao imati značajnu edukativnu i znanstvenu namjenu.

ZABORAVILA NA DIPLOMU Dala otkaz i otišla saditi povrće u Muć: Nisam htjela da od mene rade budalu, a u prirodi uživam

- Bliži se kraj okrutnim programima plivanja s dupinima u čiju su svrhu mnogi mladi dupini oteti, često ilegalno, iz svojih oceanskih domova - rekla je aktivistica Katherine Sullivan.

U Europi je već 20 zemalja zabranilo ili ograničilo životinje u cirkusima, ali iskustva s dupinima u mjestima poput Orlanda na Floridi privlače stotine tisuća turista svake godine.

GOZBA ZA OKO I NEPCE Kuharica rekreira slavna jela iz Disneyevih animiranih filmova

Cijena ovih dupina iznosi  157 milijuna kuna, ali iz Edgea su objasnili kako robotizirani dupini ne zahtijevaju jednaku količinu njege i nadzora temperature i nadživljavaju stvarne koji u prosjeku žive samo 20 godina u zatočeništvu dok u svom prirodnom staništu žive između 30 i 50 godina, piše Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • CarobnaLivada 01.06.2021.

    Dobra ideja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare