To je to što me zanima!

Roštilj majstori na Bundeku: Čiji ćevapi će biti najslasniji?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pet timova iz središnje Hrvatske natječu se u pripremanju mesa na roštilju, gastro žiri će ih ocjenjivati u pet kategorija (čevapčići, vratina, junetina,kobasice i ražnjići)
Vidi originalni članak

 Amaterski roštilj majstori u četvrtak su se okupili na trećem prvenstvu Hrvatske (nagrada Zlatni ćevap) na zagrebačkom Bundeku. Timovi KAJ BRIJEŠ, FANTASTIČNA ČETVORKA, KO-MESARI, PRAŠČIĆ i PEČENI PICEK trebaju zadovoljiti žiri u kojem su između ostalih poznati majstor kuhar Branko Ognjenović i Domagoj Jakopović-Ribafish.

- Za dobar roštilj potrebno je dobro meso. Treba paziti da se ne osuši, a osim njega u roštiljsku gastronomiju može ući i povrće. I komadić kruha na roštilju poprimi poseban štih. - izjavio je poznati kuhar majstor Branko Ognjenović.

- Dovoljan je odlazak u šumu, dva kamena i meso za spojiti neugodno s beskorisnim. Roštilj je odličan recept za život bez svađa i bez ratova. - kroz šalu je priznao poznati roštiljaš Domagoj Jakopović-Ribafish.

Razdragani natjecatelji u roštiljanju nisu htjeli otkriti čitave recepte, ali priznaju da je osim mesa i iskustva važna i marinada, koja može biti upotpunjena raznim dodacima: dobrim vinom, češnjakom i začinskim biljem. 

Najbolji roštilj majstori su ekipa PRAŠČIĆ iz Ivanić Grada koji su se plasirali u finale.



Idi na 24sata

Komentari 1

  • bajker37 04.05.2014.

    nismo stigli komentirat jer smo isto bili zauzeti ali sa grahom

Komentiraj...
Vidi sve komentare