To je to što me zanima!

S polica trgovina povučena još jedna kurkuma zbog pesticida

Još jedna serija začina kurkuma povlači se zbog ostataka pesticida. U posljednih mjesec dana zbog etilen oksida su povukli iz prodaje više desetaka proizvoda jer ga u hrani ne smije biti niti u tragovima
Vidi originalni članak

Zbog utvrđenog 2-klor – etanola koji je preteča etilen oksida, iz prodaje se povlači Nutrimedica Bio Kurkuma u pakiranju od 150 grama, LOT broja BL-146-23B, koju je najbolje upotrijebiti do 31. svibnja 2022., objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz Planeta Zdravlja se ispričavaju kupcima. Objavili su da iako je količina spomenute tvari iznimno niska, opoziv se provodi radi zaštite potrošača te mole kupce da proizvod vrate u Planet Zdravlja trgovinu, gdje će im biti osiguran povrat novaca ili zamjenski proizvod. Dodali su da ostali lotovi nisu obuhvaćeni ovim opozivom.

RIJEČ STRUČNJAKA Hranu povlače zbog gume od rogača: Sve 33 namirnice koje su dosad zabranjene kod nas

Dva dana prije ove obavijesti, Ministarstvo je objavilo i da se iz istog razloga povlače iz prodaje bio&bio Superfood Kurkuma te ORGONA Superfood Kurkuma, a oba su u pakiranjima po 150 grama, roka trajanja do 31. svibnja 2022. i Lot broja BL-146-23 koje su prodavali u bio&bio prodavaonicama.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • battaglin 13.08.2021.

    zato smije biti dosta EO na testovima koje guraju do malog mozga....pljuc

  • žgvacet 13.08.2021.

    Nekad bio proizvod...koliko ih se već povuklo?

  • opera1 13.08.2021.

    Bitno da piše BIO na pakiranju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare