To je to što me zanima!

'Šaka' badema na dan koristan je prirodni lijek za dijabetes

Već pet badema na dan mogu učiniti "čuda" za izgled krvne slike i snižavanje kolesterola, djeci su korisni za izgradnju kostiju a odraslima "obuzdavaju" apetit
Vidi originalni članak

Bademi imaju izrazito pozitivan učinak na smanjenje razine kolesterola u krvi, kao i poboljšanja inzulinske osjetljivosti, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Kalifornija. Osim što pomažu u liječenju i sprečavanju dijabetesa, bademi smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Dijabetičari imaju smanjenu sposobnost korištenja ili potpuni nedostatak inzulina, hormona koji služi za regulaciju šećera u krvi te metabolizam masti i ugljikohidrata u tijelu, a ako se bademi redovito jedu, spriječiti će pojavu dijabetesa tipa 2, koji se najčešće povezuje s pretilošću.

- Šaka badema sadrži oko 164 kalorije i sedam grama proteina, a ova iznimno zdrava namirnica pomaže djeci kod razvoja kostiju, a odraslima pri obuzdavanju apetita. Već pet badema na dan mogu učiniti čuda za izgled krvne slike - izjavila je voditeljica studije, profesorica Michelle Wien.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • DariaNieder 28.06.2011.

    Nije problem što članak nije stručno napisan, problem je što podaci nisu istiniti.

  • feba 21.06.2011.

    malo manje kriticizma a više čitanja o bademu i njegovom djelovanju.Da li je netko stručno objasnio ili manje stručno i nije tako strašno ali je važno da je badem korisna i zdrava grickalica.

  • TerezaNovoselić 15.06.2011.

    Zamolila bih spisateljicu ili kako se već odaziva da u buduće pročita znanstvene članke,pa da onda tek napiše nešto pametno.Unaprije hvala

Komentiraj...
Vidi sve komentare