To je to što me zanima!

Samo 20 minuta vježbanja na dan smanjuje rizik od gripe

Vježbanje jača imunitet i smanjuje rizik od gripe za skoro 10 posto, ali njegova učinkovitost ovisi o intenzitetu treninga. Što kraće traje, to bi trebao biti intenzivniji
Vidi originalni članak

Vježbanje najmanje dva i pol sata na tjedan smanjuje rizik od gripe, potvrdila je studija britanske Škole higijene i tropske medicine u Londonu, provedena na 4800 ljudi. 

Svakodnevni trening od 20 minuta jača imunitet i smanjuje rizik od gripe za 10 posto, piše Daily Mail. Također, važan je i intenzitet vježbe. Ako vježba kraće traje onda treba biti intenzivnija, pa su najbolji izbor trčanje i aerobne vježbe, ali ako traje duže poslužit će i plesanje te vrtlarenje. 

Stručnjaci tvrde da je to odlična prevencija od sezonske gripe koja je stigla u najslabijem valu u posljednjih nekoliko godina. Razina oboljelih je niska kod djece koja se inače smatraju najvećim širiteljima ove bolesti. 

- Rezultati istraživanja su ohrabrujući s obzirom na to da svatko od nas može vježbati i time se zaštititi. Iako je ovaj val gripe bio slab to ne znači da je nećete dobiti, međutim dobra je vijest što samo nekoliko treninga na tjedan može smanjiti rizik od te bolesti - tvrdi dr. Alma Adler iz Škole higijene i tropske medicine.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • sime juric 17.03.2014.

    Kretanje i vježbanje su bitni za svakoga. To bi trebalo postati dio opće kulture.

  • Mamićev plaćenik 17.03.2014.

    pa ko vježba 20 minuta??? ja sam sa devet godina pumpao sklekove i radio zgibove po cijele dane.

  • _petra_ 17.03.2014.

    glavna da se iznojis.....sad kako

Komentiraj...
Vidi sve komentare