To je to što me zanima!

Savršeno hrskava slanina: I to je moguće uz ova tajna pravila

Klasičnim pečenjem u tavi teško je postići željenu hrskavost. Za to je potrebno kriške slanine najprije do pola ispeći odnosno skuhati u pećnici, savjetuje vlasnik zalogajnice
Vidi originalni članak

Kako ispeći savršeno hrskavu slaninu otkrio je vlasnik popularne zalogajnice The Greeks John Koutsouris u New Jerseyu za gastro portal Epicurious. 

- Kriške slanine posložite u pleh i prekrijte uljem. Kuhajte/pecite u pećnici oko 15-20 minuta, da se "skuha" na pola. Dužina ovakvog pečenja ovisi o debljini kriški slanine. Potom je dovršite i ispecite na tavi najviše dvije minute. Ja je pečem na ravnoj vrućoj plohi - otkrio je Koutsouris. 

Budući da većina kućanstava nema ravnu profesionalnu plohu za pečenje, slaninu možete dovršiti u tavi s vrlo malo masnoće. 

Na ovaj način bit će savršeno hrskava. Osim toga, kada se ovako peče neće se stisnuti niti promijeniti oblik, ističe Koutsouris. 

Savršeno hrskavu slaninu možete koristiti u gotovo svemu - u salatama, sendvičima, kao dodatak pečenom mesu ili povrću, a možete je jesti i samu. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • pluton09 03.11.2016.

    Tanko narezana te 14 sekundi u mikrovalnoj. Meni dobra. Najvažnije je da je najbrže gotova.

  • panika135 02.11.2016.

    sa planete Tanca Manca ekspres stiže HRSKAVA panca ahahahahahahahaha hooooooj smišljam gratis reklamne slogane - nema naplaćivanja primam samo nagrade fijuuu brijuuuu malo slanina za sviju kak bi rekli vasići huhuuuuu

  • magdallenaa 02.11.2016.

    uh sto volim hrskavu slaninu...njam

Komentiraj...
Vidi sve komentare