To je to što me zanima!

Šefice sve mršavije dok se svi drugi debljaju, otkriva studija

Pripadnice ljepšeg spola na liniju paze zato što ih se procjenjuje na temelju izgleda, a i žele biti bolje od svojih muških kolega koji su sve deblji, potvrdilo je istraživanje
Vidi originalni članak

Žene na vodećim pozicijama u pravnoj, medicinskoj i ekonomskoj struci su sve mršavije za razliku od pripadnica ljepšeg spola na nižim funkcijama, utvrdila je studija britanskog Nacionalnog centra za pretilost. 

Stručnjaci tvrde kako se razlog za to krije u činjenici da se žene još uvijek procjenjuje na temelju izgleda pa se one uvijek trude dobro izgledati. Osim toga dobra forma razlog je njihove ambicije, odnosno želje da budu bolje od svojih muških kolega, piše Daily Mail. One su jedina društvena grupa koje je smršavjela u posljednjih desetak godina, dok se svi drugi debljaju. 

I dok je broj pretilih pripadnica ljepšeg spola na visokim pozicijama u 11 godina istraživanja pao, broj pretilih muškaraca povećao se s 15 na 20 posto, potvrdila je studija. 

- Izgled je jedno od najvažnijih oružja koje ljudi u današnje vrijeme imaju. A pretilost je pravi nedostatak naročito dok su žene u pitanju - istaknuo je Andrew Hill sa Sveučilišta Leeds.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Trojac 27.06.2012.

    Moja šefica je tako zapištena, ima love ko u priči, a stomak prndelji ispred nje kao da je 8 mj.trudna.

  • božemesvetisačuvaj 27.06.2012.

    ja sam čista suprotnost ovoj teoriji. nezaposlena sam i vitka ko Kate Moss :-)

  • rodjak1 26.06.2012.

    možda zato što imaju bar tri puta veća primanja od običnih radnica koje često nemaju niti za osnovnu higijenu?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare