To je to što me zanima!

Seksualni fitness 'broji se' kao žestoko treniranje

Određeni seksualni položaji mogu dovesti tijelo u zavidnu formu, tvrde fitness treneri i seksolozi. Strast ćete probuditi svakodnevnim vježbanjem
Vidi originalni članak

Osim što ćete zračiti energijom i seksepilom, što se više seksate, to ćete biti čvršći, vitkiji i izdržljiviji, tvrde seksolozi i fitness treneri. Određeni seksualni položaji mogu dovesti tijelo doista u zavidnu formu, objašnjavaju stručnjaci. U slučaju da je u vezi nestalo strasti, najbolji način da probudite uspavani libido je da počnete redovito trenirati - fitness, trčanje, tenis, vožnju biciklom, pa čak i brzo hodanje. Vježbajući, čovjek će održavati tijelo u formi, ali se i osjećati zadovoljnije te seksepilnije u vlastitu tijelu. Uz to pobuđuje i uspavanu želju za slatkim seksualnim užicima. Nakon što se strast ponovno vrati u vezu, žar se više neće tako brzo ugasiti, tvrde stručnjaci. Kako je i dokazano, redovit seks potaknut će želju za još više seksa. A tada će možda satovi fitnessa, aerobike, tenisa ili badmintona postati potpuno suvišni. Stoga ako, unatoč obvezama i stalnoj žurbi, ipak pronađete slobodno vrijeme koje ćete provesti “u klinču” s partnerom, bit ćete sretniji i, tvrde stručnjaci, puno privlačniji.

ČAK I U MISIONARSKOM POLOŽAJU ŽENE JAČAJU TIJELO
Iako je misionarski položaj za njih jedan od najpasivnijih položaja, žene ga ipak mogu iskoristiti za jačanje i učvršćivanje tijela.
- Naravno, ovisi o entuzijazmu. No želite li partneru u ovoj pozi uzvratiti potisak, morat ćete napeti trbušne mišiće, koji će se vrlo brzo početi ‘zagrijavati’ - kaže fitness trenerica Stacy Berman.
PSEĆI POLOŽAJ ZAHTIJEVA RAD DONJEG DIJELA TIJELA
Na prvi pogled pasivan, tzv. pseći položaj može biti dobar za cijelo žensko tijelo. Nestabilan četrveronožni položaj zahtijeva da partnerica “angažira” područje zdjelice i trbuha kako bi se održala u toj pozi. Da ne bi popustila pod partnerovim pritiskom, ženi u toj pozi moraju raditi i mišići bedara te stražnjice.
- No želite li uključiti i ramena te cijeli gornji dio tijela, u tom položaju najbolje se dodatno rukama, umjesto na krevet, osloniti na zid ispred sebe - ističe Berman.
MOST - IZAZOVAN POLOŽAJ, SAMO ZA NAJČVRŠĆE
U mostu žena koristi noge i ruke da bi se održala iznad kreveta.
- Ovo je izuzetno ‘napredan’ položaj te nikako nije za preslabe. Žena se mora čvrsto stabilizirati na sve četiri da bi se pod naletom pritiska održala u zraku - kaže Patti Britton. Čak i ako leđa podloži jastukom, još će snažno raditi stražnjica i unutarnji dio bedara. No ovdje jako rade i mišići ruku.
- U mostu dulje ostaju samo najčvršće - zaključuje Britton.
STOJEĆI POLOŽAJ ZA 'PLOČICE' NA TRBUHU
Stojeći položaj među najizazovnijima je za muškarca, no i za ženu. Stoji li na jednoj nozi, osim mišića noge, radit će trbušnjaci, koji ženi omogućuju da održi ravnotežu. Ako je ovila noge oko partnera, morat će joj raditi mišići ruku kako bi se uspjela održati.
- U toj pozi zbog održavanja ravnoteže odlično rade mišići trbuha i zdjelice - ističe seksualna terapeutkinja P. Britton.
ZA POLOŽAJ ŠKARICA NE MORATE BITI AKROBAT
Jedan od položaja za nježniji seks zahtijeva najmanje energije. Zato se preporučuje i tijekom trudnoće. Ipak, tijekom položaja škarica rade određeni mišići na tijelu.
- Za škarice nikako ne morate biti akrobat. No bočni položaj isprepletenih nogu zahtijeva dozirani rad mišića unutarnje strane bedara, kao i rad trbušnih mišića - kaže trenerica Stacy Berman.
KAUBOJKA - TRENING ZA UČVRŠĆIVANJE BEDARA
Želite li uspješno oblikovati mišiće nogu, najbolje je da partner bude pod vama. Odličan trening za sva kritična ženska područja na tijelu omogućuje upravo položaj kaubojke, ističu stručnjaci.
- Osim što jako dobro rade mišići bedara, kvalitetno rade i mišići stražnjice, trbuha te zdjelice - objašnjava Yvonne Kristin Fulbright, poznata seksologinja i autorica knjige “Dotakni me ovdje!” (“Touch Me There!”).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare