To je to što me zanima!

'Sheldoni' svih vrsta, ovih 12 destinacija stvoreno je za vas

Od opservatorija u Norveškoj gdje možete doživjeti polarnu svjetlost, preko plivanja između dva kontinenta do planinarenja među vulkanima. Donosimo destinacije za one koji žele znati više
Vidi originalni članak

Ne možete se zasititi svemira i svega vezanog uz znanost? Nemojte samo sjediti doma i gledati dokumentarce o čudima prirode već se odvažite posjetiti neke od tih mjesta. 'Sheldoni' svih vrsta, ove destinacije su kao stvorene za vas.

Travel Insider vam tako donosi popis tih mjesta:

Monterey Bay Aquarium u Kaliforniji

U ovom akvariju se možete sjediniti s morem. Akvarij pumpa milijune litara Tihog oceana 'preko svojih leđa'. Voda stalno teče što čini cijelu 'izložbu' dinamičnom.

NE STARIJI OD 70 Bogataš traži 10 'dragih ljudi': Živjet ćemo na Novom Zelandu

Božićni Otok u Australiji

Gledajte migraciju malih crvenih rakova na Božićnom otoku u Australiji. Tamo svake godine milijuni rakova putuju iz mora na obalu kako bi se parili.

Rezervat divljih životinja u Nairobiju u Keniji

Već 40 godina tamo spašavaju bebe slonova i brinu se o njima.

Paraglajding u Nepalu

U Nepalu možete 'jedriti padobranom' nad Himalajom i usput hraniti ptice u letu.

Planinarenje među vulkanima u Ruandi

Jedna od najznačajnijih atrakcija u u Ruandi je nacionalni park Volcanoes (doslovni prijevod bio bi Vulkani). U ovom parku smjestile su se planinske gorile, zlatni majmuni, točkasta hijena, bivoli, slonovi i dr. Park također ima 178 vrsta ptica, uključujući barem 29 endema.

Zaplovite kajakom među kanadskim ledenjacima

Compas Heli Tours smješten je u Vancouveru. Kasno proljeće kada se ledenjaci već počnu otapati rezervirano je za plovljenje kajakom u zimskoj idili.

Na Islandu plivajte između dva kontitenta

Silfra je jedno od najpopularnijih odredišta za ronioce na Islandu, a u ovoj pukotini možete u isto vrijeme dotaknuti sjevernoameričku i euroazijsku tektonsku ploču.

FORBES ODABRAO Sljedeće godine želite na put? Ovo je 20 najboljih destinacija

Spavajte u svemirskom krevetu u Singapuru

U Singapuru postoji hostel koji tematikom podsjeća na svemirski brod, a postoje i male svemirske 'sobice' u kojima možete spavati.

Opservatorij Aurora Borealis u Norveškoj

Ako ste u Norveškoj – zemlji polarne svjetlosti – imate najveću šansu vidjeti Auroru Borealis. To ćete najbolje moći doživjeti s otoka Senja.

Interaktivna izložba u njujorškom centru znanosti

U New Yorku postoji Centar znanosti u kojem postoji preko 450 interaktivnih izložbi, od iluzija preko raketa do umjetničkih djela znanosti, tamo ima za svakoga ponešto.

Gradski muzej u St. Loisu u Montrealu

Ovaj muzej je zapravo jedno veliko igralište na krovu zgrade.

Pijte iz WC školjke u San Franciscu

U ovom 'muzeju' u stalnoj je postavi interaktivna izložba, edukacije u laboratorijima, kao i najbizarnija od svih - postava WC školjke iz koje možete piti.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bolna_istina 07.01.2020.

    Ajde pišite hrvatski da vas narod razumije. Opet netko nas tjera da učimo tursko-kineski i kak se onaj umjetni izmišljeni jezik zvao srpsko-hrvatski. Ili netko pati za prošlim vremenima ili pokušava biti pametan, nešto mu ne ide.

  • lajh1985 07.01.2020.

    Ovaj pojam sheldoni je nesto novo...nisam upoznat pa nek mi netko pojasni jel to nema u hrvatskom jeziku

  • 06.01.2020.

    Island i Kanadski ledenjaci u kajaku 🤗🤗🤗i da ostajem samo pri dokumentarcima😂😂😂😂😂kako sam sa mojim najopasnija stvar koju smijem ciniti je plivanje u moru i to samo do obiljezenog 😂😂😂😂😂😂🙈🙈🙈a da i voznja biciklom je opasna 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare