To je to što me zanima!

Slatkiši su dobri za djecu jer sprečavaju kasniju pretilost

Djeca koja jedu slatkiše imaju niže razine C-reaktivnog proteina koji upućuje na upalu u organizmu, a ako ih jedu od rane se dobi uče važnosti umjerenosti
Vidi originalni članak

Djeca koja jedu slatkiše imaju 22 posto manje šanse za pretilost u dječjoj dobi i 26 posto manju vjerojatnost u odrasloj dobi, otkrila je studija Sveučilišta Louisiana provedena na 11.000 djece. Znanstvenici su zaključili da djeci ne treba nametati isključivo zdravu prehranu, i povremeno ih je dobro počastiti bombonima, čokoladicama, sladoledom i drugi slatkišima.

Osim toga, djeca koju jedu slatkiše imaju niže razine C-reaktivnog proteina koji ukazuje na prisutnost upale.

- Djeca koja jedu slatkiše od malih se nogu uče disciplini i umjerenosti u prehrani, a također su ranije svjesna svojih prehrambenih navika - zaključila je autorica istraživanja, dr. Carol O’Neil.

Istraživači naglašavaju da se slatkiši ne trebaju koristiti kao zamjena pravom obroku, već u njima povremeno uživati umjesto užine.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kramer_1 05.07.2011.

    Pravilo glasi: što im više dozvolite, to više žele!

  • NinaBonita007 02.07.2011.

    dok sam ja bila klinka jeo se kolač samo nedjeljom. I to je bilo OK. jer kao prvo, to je bio home made kolač koji je pravila mama, a ne ove raznorazne kemije koje frcaju od E brojeva, a s druge strane slatko se djeci davalo u minimalnim količinama (u odnosu na ovo danas) i zaista kontrolirano. Eto.

  • Wimenka 01.07.2011.

    Ima u ovome logike. Ja dici puštam slatkarije, ali jedino posli zdravog obroka. Ne želim da jednog dana kad ne budu u mojoj nadležnosti krenu nadoknađivat sve čega su u djetinjstvu bili željni. (mislim na hranu)

Komentiraj...
Vidi sve komentare