To je to što me zanima!

Smatrate li da je bušenje ušiju bebama oblik nasilja? Glasajte

Žena iz Velike Britanije pokrenula je peticiju kojom od ministra traži da se postavi zakonska dobna granica za bušenje ušiju djeci jer to smatra nasiljem nad bebama
Vidi originalni članak

U Velikoj Britaniji je Susan Ingram pokrenula zanimljivu peticiju kojom se od ministra traži da se postavi zakonska dobna granica za bušenje ušiju djeci. U objašnjenju kaže da je bušenje ušiju oblik nasilja prema djeci i da se dojenčadi nepotrebno nanosi bol i izaziva strah. 

Po njoj, bušenje nema nikakvu svrhu osim da se zadovolji taština roditelja. Otvorena je i Facebook stranica potpore ovom zahtjevu.

Peticija je već podigla veliku prašinu i u političkim krugovima. Tako je član parlamenta i Laburističke stranke Mark Tami za The Guardian izjavio: "Kad bi bilo dopušteno raditi na dječjim licima tetovaže, svi bi se zgrozili, a iako probušeno uho može zarasti, još uvijek može uzrokovati iskrivljenost ušiju."  

No, nisu svi takvog mišljenja. Mnogi roditelji buše dječje uši zbog kulturoloških razloga, takvi su običaji unutar društva i ne vide ništa sporno u tome. Činjenica je da bebe osjećaju bol i da ih bušenje ušiju sigurno boli. No, ponekad se roditelji vode mišlju da je bolje probušiti uši dok je beba mala i neće se toga sjećati. Zasad je to odluka koju roditelj donosi. 

Više o ovoj temi pročitajte na portalu Klokanica.hr.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • MyaMikic 04.07.2015.

    DJECA KAD NARASTU NEKA SAMAODLUCE.

  • ubi.se.od.posla 02.07.2015.

    evo moja kcer sad ima 3 i pol godine i toliko se ja borim sa svojom zenom oko toga. Ja to nedam. Smatram da je to zadovoljavanje iskljucivo sebe a njoj niskoristi. Ovako je jedinstvena,posebna,netaknuta. Neznam koliko cu jos uspjeti drzati branu jel ispadam cudak...Jel jesam?!

  • teninamama 01.07.2015.

    Gledam samo neke ljude oko sebe. Djeca im još ne idu ni u školu,a zubi im crni od nehigijene. Bitno da se ima za naušnice pa neka selo priča. Katastrofa

Komentiraj...
Vidi sve komentare