To je to što me zanima!

Snagom navike nered iz kuće nestaje za 19 minuta

Umjesto da gubite sunčane vikende na ribanje i usisavanje, lako steknite naviku svakodnevnog čišćenja za koje treba nešto manje od 20 minuta
Vidi originalni članak

Nakon generalnog čišćenja, za održavanje kuhinje blistavom dovoljno je četiri i pol minute na dan. Najbolje je započeti od sudopera jer su ostaci hrane i prljavština leglo bakterija. Osim što izgleda neuredno, prljavi sudoper je izvor zaraza, zato zasučite rukave i krenite s ribanjem. Nakon što ga dovedete u red, za brisanje suhom krpom poslije pranja suđa trebat će vam 30 sekundi. Tako ćete stati na kraj kamencu, a odmah nakon kuhanja ne zaboravite prebrisati radnu plohu i štednjak. Dok se još nisu skorile, mrlje je lako očistiti otopinom od octa i vode. Za to će vam biti dovoljne dvije minute, a isto toliko za usisavanje ili metenje poda. Nakon što ste si čestitali na brzom čišćenju kuhinje, uputite se u kupaonicu. Posprejajte antibakterijskim sredstvom i prebrišite umivaonik, zrcalo, kadu i toaletnu dasku za dvije i pol minute. Na čišćenje školjke četkom potrošit ćete 15 sekundi te isto toliko vremena odvojite da nakon svakog tuširanja posprejate kadu i umivaonik sredstvom protiv kamenca.Uredan krevet u spavaćoj sobi potaknut će vas da održavate red u spavaćoj sobi. Bit će vam dovoljne dvije minute, a u preostalih četiri i pol pospremite odjeću.Usisajte podove i tapecirani namještaj u dnevnom boravku za tri minute, a za brisanje drvenog dosta je jedna. Zatim sklonite suvišne stvari sa stolića i polica.

>>Postane li čišćenje rutina, nećete ni primijetiti da ste uložili trud. Neka vam ukućani pomognu osmisliti plan koji možete objesiti na zid.

>>Prirodna sredstva za čišćenje na bazi octa i vode zamirišite s nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja. Čišćenje će biti ugodnije, ali i mnogo zdravije.

>>Dok čistite, pustite dinamičnu glazbu. Osim što će biti zabavnije, vaš će um povezivati kućanske poslove s pozitivnim emocijama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare