To je to što me zanima!

Snaha je glavni krivac za prijevremenu menopauzu

Stručnjaci tvrde da je menopauza način prirodne obrane od plodnije žene koja dolazi u kuću, ali i način na koji je unučad sretnija i mnogo sigurnija
Vidi originalni članak

Imate li zločestu svekrvu koja pokušava manipulirati domaćinstvom i odgojem djece protiv vaše volje, možete je obavijestiti da sama sebi radi loše. Naime, znanstvenici s Cambridgea ustanovili su da tenzije između snaha i svekrva izazivaju prijevremenu menopauzu. Stručnjaci tvrde da je menopauza prirodna reakcija obrane gena od nove, ljepše i plodnije žene koja dolazi u kuću. Drugi tim britanskih znanstvenika tvrdi da je menopauza odgovor na potrebu unučadi za bakinom pažnjom, jer im se one u tom periodu života mogu potpuno posvetiti. Studije su pokazale da je novorođenčad zdravija ako se za njih brine i baka, iz čega proizlazi da su dobri odnosi u kući višestruko blagotvorni. Vrijeme u kojem će nastupiti menopauza prvenstveno ovisi o genetskom naslijeđu, a zatim težini i dobi u kojoj su majke prvi put zatrudnjele.

>>Žene koje ne žive sa svekrvama pod istim krovom imaju tri puta manju vjerojatnost od srčanih bolesti i rizik od dijabetesa te visokog krvnog tlaka.

>>Jedna od studija je pokazala da menopauza svekrva i punica proizlazi iz prirodne potrebe za sigurnosti unučadi, u slučaju da se nešto dogodi ocu i majci.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bluesky 16.12.2008.

    Snaha i svekrva trebaju prijeći rijeku, pa svekrva reče: - Idi ti prva preko rijeke, pa ako je voda duboka i brza, ti si mlađa i jača, pa ćeš lakše prijeći. Na to će snaha: - Bolje ti idi prva, ja sam mlađa i brža, pa ću prije kući javiti.

  • mimoza1972 16.12.2008.

    ma kakvi, svatko pod svojim krovom....... to je lijek za sve...... dug i miran zivot.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare