To je to što me zanima!

Snimanje u hodu: Nove smart naočale koje služe kao kamera

Facebook i Ray Ban predstavili su naočale koje imaju funkcije kao i Google Glass, no kreacija izgleda retro i poznato, a tehnologija je ugrađena u modele kao što Wayfarer
Vidi originalni članak

Ime pametnih naočala je Ray-Ban Stories, dolaze u 20 varijanti, a iza projekta stoji Facebook. Cijena nove kreacije je oko 1800 kuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ray-Ban (@rayban)

- Naša je misija pomoći u kreiranju alata koji će pomoći ljudima da se osjećaju povezani bilo kada i bilo gdje. Želimo stvoriti osjećaj društvene prisutnosti, osjećaj da ste tu s drugom osobom koja dijeli isti prostor, bez obzira na fizičku udaljenost - izjavila je Monisha Perkash iz Facebooka, piše Guardian.

POGLEDAJTE VIDEO: Tenisice od kukuruza i konoplje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svako krilo naočala skriva kameru koja kombinira snimanje fotografija od pet megapiksela i videozapisa do 30 sekundi dugim ili kratkim dodirom jedinog gumba uređaja. Tu su i zvučnici te tri mikrofona, sve upakirano na način da je jedva vidljivo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ray-Ban (@rayban)

Iako su Google Glass imale slične funkcije, no nikada nisu zaživjele kao svakodnevni predmet, Facebook je predstavio dizajn koji je prepoznatljiv i retro.

KLJUČNA SLOVA Ogrlice s inicijalima: Simpatičan nakit minimalističkog dizajna

Sličnu kreaciju predstavio je i Snapchat, njihove pametne naočale Spectacles također su namijenjene snimanju okoline u pokretu.

No, poznata društvena mreža nije napravila revoluciju s tim proizvodom, iako su se 2016. godine nadali upravo tome. Prodaja je bila vrlo slaba, iako u ponudi ih imaju i danas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ray-Ban (@rayban)

Google Glass bile su neprihvatljive radi narušavanja privatnosti, no sada Facebook pokušava na sličan način povezati ljude te im ponuditi nešto slično.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Langsam- 13.09.2021.

    Nepotrebna glupost.

  • eho_ 12.09.2021.

    Super spravica :)) vidjela sam slično, ali ne služi za zabavu

Komentiraj...
Vidi sve komentare