To je to što me zanima!

Snimio medvjediće kako plešu u šumi, mislio da mu se priviđa

Činjenica da je profesor tjelesnog uhvatio ovakve obiteljske trenutke nevjerojatna je jer medvjedi ljude izbjegavaju kad je god to moguće, pa će se povući čim shvate da je čovjek u blizini
Vidi originalni članak

Učitelj tjelesnog odgoja Valtteri Mulkahainen iz Sotkamoa u Finskoj većinu svog slobodnog vremena bavi se fotografiranjem, a taj ga je hobi u zadnjih šest godina odveo na neka još neistražena mjesta šumama Finske. 

Tako je u lipnju 2013., Valtteri krenuo istražiti zimzelenu finsku tajgu, šumu četinjača pokraj grada Martinselkonena. Dok je istraživao područje, vidio je kako je na čistinu došetala medvjedica sa tri mladunca i pomislio kako 'izvrstan trenutak za fotografiju', a kad su mališani i zaplesali, pomislio je da mu se priviđa...

- Ponašali su se kao mala djeca - ispričao je Valtteri za Bored Pandu, a on je zadržavajući dah promatrao medvjediće u igri i bratskim 'borbama'.

Činilo mu se, kaže, kao da je na dječjem igralištu po kojem dječica lutaju u potrazi za zabavom. U jednom su se trenutku sva tri medvjedića uspravila na stražnje noge i započeli s međusobnim 'bratskim' naguravanjem, a Valtteri kaže da su izgledali kao da plešu.

Skriven na manje od 50 metara od te akcije imao je savršen pogled i savršenu priliku za fotografije kakve se rijetko snimi. Mamu sa djecom je profesor tjelesnog tako fotografirao cijelu narednu noć.

CIJENA SLAVE 'Ne postoji niti jedna zvijezda realityja koja ima publiku...'

U Finskoj se medvjede inače može vidjeti po šumama diljem cijele zemlje, osim na Ålandskim otocima. Većina ih živi u istočnom dijelu zemlje, ali ljudi ta veličanstvena stvorenja redovito viđaju i u južnim i zapadnim područjima Finske.

Kako su ovi mladunci fotografu i dokazali, medvjedi su okretni i snažni. Prednje noge učinkovito koriste za lov, a dobri su i plivači i penjači. 

DESET LUKSUZNIH KUĆA Kako bi izgledala samoizolacija slavnih? Evo njihovih domova...

Ipak, činjenica da je profesor tjelesnog i amaterski fotograf uhvatio ovakve obiteljske trenutke trojice braće i mame nevjerojatna je jer medvjedi ljude izbjegavaju kad je god to moguće, pa će se uglavnom povući na mirnije mjesto čim shvate da je čovjek u blizini. 

Prema posljednjim procjenama finskog Instituta za prirodne resurse, prije sezone lova 2019. godine, u zemlji je bilo između 2020. i 2130 medvjeda.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 18.03.2020.

    Šteta što je tih prizora sve manje.Gdje čovjek kroči tamo nastaje pustoš...

Komentiraj...
Vidi sve komentare