To je to što me zanima!

Sohna i Mohna (18) su sijamski blizanci: Dijele trup i noge, a liječnici ih ne mogu razdvojiti

Roditelji su ih napustili u djetinjstvu, a posvojilo ih je dobrotvorno društvo Pingalwara u Amritsaru. Liječnici su ih odlučili ne razdvojiti jer je to moglo biti opasno po život za obojicu
Vidi originalni članak

Sijamski blizanci Sohan i Mohan Singh iz Indije postali su poznati u Punjabu prošle godine, kada se razmišljalo o tome hoće li dobiti odvojeno biračko pravo ili ne.  Međutim, u siječnju ove godine, u povodu 12. Nacionalnog dana birača, Punjabov glavni izborni direktor dr. S. Karuna Raju uručio im je odvojene biračke iskaznice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prošle godine braća su napunila 18 godina, a u prosincu su također dobili državni posao.

PAKLENE VRUĆINE Savjeti kako preživjeti toplinski udar - pazite na ove simptome!

Sohna i Mohna dijele trup, noge, jetru i žučni mjehur, ali imaju odvojene ruke, bubrege i leđnu moždinu. Roditelji su ih napustili u djetinjstvu, a posvojilo ih je dobrotvorno društvo Pingalwara u Amritsaru. Liječnici su ih odlučili ne razdvojiti jer je to moglo biti opasno po život za obojicu.

- To je vrlo jedinstven slučaj. Oni su spojeni, ali imaju pravo na dva odvojena glasa. Dali smo im zaštitne naočale kako bi se očuvala tajnost glasovanja. Prozvali su ih ikonama glasača s poteškoćama -  rekao je u dužnosnik Gaurav Kumar.

Ovo nije prvi put da sijamski blizanci daju odvojene glasove. Tijekom općih izbora 2019., prijavljen je slučaj sijamskih blizanaca Sabe i Farah u Biharu. 

ZA VANJSKE I UNUTARNJE BILJKE Saznajte kako će vam preživjeti biljke - dok ste vi na godišnjem

U lipnju prošle godine, Sohna i Mohna su se prijavili kao odvojene osobe za uvrštavanje njihovih imena u biračke popise, no bilo je mnogo rasprava o tome hoće li im vlasti dati pravo na odvojeni glas.

Obojica imaju različite osobnosti, rekao je tada voditelj društva Pingalwara Inderjit Kaur, prenosi The Print.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • rijetko kulturan 2.0 22.06.2022.

    Koliko je duša u tom tijelu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare