To je to što me zanima!

Space Hippie: Nike je napravio tenisicu isključivo od ostataka materijala i proizvodnog otpada

Slavni sportski brend osmislio je model koji je sastavljan doslovno od otpada ili ostataka materijala koji se inače bacaju, a rezultat je cool dizajn i kreacija koja djeluje futuristički
Vidi originalni članak

Polovicom ovog mjeseca Nike je predstavio novi eko model, tenisicu pod imenom "Space Hippie", a potpisuje je dizajner Noah Murphy Reinhertz.

- Moramo koristiti ono što imamo na dohvat ruke i ne koristiti nepotrebno svoje ograničene resurse - komentirao je Reinhertz za Sunday Times.

OSNOVNE BOJE Idealne duge hlače: 10 najboljih opcija od jarko crvene do navy i lepršave prugaste varijante

Tenisica Space Hippie ima slavni Nikeov tekstil Flyknit, napravljen od 85–90% recikliranog materijala, uključujući plastične boce, majice i post-industrijske dijelove.

Tenisice osim dizajna i materijala imaju i eko pakiranje, stoga ova varijanta stiže u jednoj, a ne dvostrukoj kutiji. Sportski brend ovime se uključuje u utrku eko dizajna i pokušava naći neke nove, održive protokole u proizvodnji kako bi poradio na očuvanju prirode i što manjem zagađenju.

OUTFIT DANA Mia Matić ima odličnu proljetnu kombinaciju: Bijeli sako i kožne hlače na trendi outdoor sandale

- Rekao bih da Space Hippie napada zlikovce smeća - istaknuo je kaže John Hoke, Nikeov glavni direktor dizajna za Solecollector. - Promijenio se način na koji gledamo na materijale, promijenio se i način estetike našeg proizvoda. Promijenio se i način na koji pristupamo sastavljanju proizvoda - zaključuje Hoke. Space Hippie tenisica bit će dostupna po cijeni od oko 800 kuna do 1200 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Brucka 25.06.2020.

    Zato smo mi u trendu sve vise ljudi kopa po konteinerima za odpadcima!A Coronu smo još predvidjeli prije 20 godina pa smo sve fabrike zatvorili!Mislim uvijek smo ispred!

Komentiraj...
Vidi sve komentare