To je to što me zanima!

Spas od vrućina potražite u ljutoj hrani i hladnim salatama

U novom broju gastromagazina Skuhatćute otkrijte sve tajne najsočnijih odrezaka i pikantne hrane, a očekuju vas i recepti za fine hladne salate savršene za ljeto
Vidi originalni članak

Novi broj gastromagazina za uživanje donosi savjete za pripremu najsočnijih odrezaka. salate od tjestenine i recepte za sladolede na štapiću 

U novom broju Skuhatćute otkrivamo sve tajne najsočnijih odrezaka. Posjetili smo zagrebački restoran "Plješivička klet", gdje su nam ispričali kako se dobiva najsočniji T-bone steak i ramstek te objasnili zašto marinada na bazi vode i začina godi mesu. 

Odmor od teških jela potražite u tanjuru hladne salate. Sezonsko povrće, nježna tuna ili piletina te preljevi koji daju slast ovim superzdravim jelima dobitna su formula ukusnih specijaliteta koje možete i ponijeti na posao, u prirodu ili čuvati u hladnjaku nekoliko dana. Šarena salata s pečenim rajčicama i parmezanom, penne sa šunkom i povrćem, tjestenina s pestom od tikvica i badema, samo su neki od recepata koje možete pronaći u našem specijalu. 

Spas od vrućina možete pronaći i u ljutoj ili pikantnoj hrani. Stanovnici podneblja u kojima se temperature ljeti ne spuštaju ispod 30 stupnjeva Celzijusa najbolje znaju kako ljuta hrana rashlađuje bolje nego sladoled. Čili papričice, domaće ulje od feferona, curry, papar, pa čak i wasabi poslužit će vam da pripremite pikantne specijalitete. 

Kao slatko za kraj otkrivamo provjerene recepte za izradu ledenih "lizalica", odnosno voćnih sladoleda na štapiću. Tu su i deserti od bresaka koje se peku na roštilju, kuhaju sa šećerom da bi se dobili pekmezi i kompoti za torte ili palačinke te tartevi koji mame izgledom i okusom.   

Ne zaboravite nam poslati svoje recepte s pripadajućim fotografijama, jer najslasnije nagrađujemo!

Idi na 24sata

Komentari 17

  • judgement 30.07.2013.

    Obožavam ljuto :-)

  • DART MAUL 26.07.2013.

    samo nek' je extra ljuto :))

  • Urban_Lady 26.07.2013.

    Obožavam hladne salate :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare