To je to što me zanima!

Spašeno 4000 biglova koje će dobri ljudi uskoro moći udomiti

4000 biglova traži novi dom nakon jedne od najvećih akcija spašavanja pasa u SAD-u, nakon što je poduzeće za uzgoj optuženo za višestruko zlostavljanje životinja
Vidi originalni članak

Psi su uzgajani u uzgajivačnici u Virginiji koja ih je prodavala laboratorijima za pokuse s lijekovima. No uzgajivačnica je sada zatvorena zbog kršenja prava životinja, a dobrotvorne udruge su počele misiju udomljavanja pasa.

POGLEDAJTE VIDEO: Terapija slatkoćom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Četiri tisuće je velik broj - rekla je Kitty Block, voditeljica Humane Societyja.

- Bit će potrebno 60 dana da se sve te životinje izvuku van. Surađujemo s našim skloništima i partnerima za spašavanje širom zemlje kako bismo ove pse konačno doveli u domove pune ljubavi - rekla je za Reuters.

TI SLATKI DLAKAVCI Najsretniji su kad ste nasmijani: Psi poprimaju karakter vlasnika i dobro 'čitaju' ljudske emocije

Uzgajivačnicu u Cumberlandu, u vlasništvu tvrtke Envigo RMS, u svibnju je tužilo američko ministarstvo pravosuđa koje ju je optužilo za višestruko zlostavljanje životinja.

Inspektori su otkrili da su neki psi ubijeni umjesto da im je pružena veterinarska skrb, a bili su u stanju koje se može lako liječiti.

Hranili su ih i hranom u kojoj su bili crvi, plijesan i izmet. Nekim ženkama koje su dojile potpuno je uskraćena hrana. Dvadeset i pet štenaca uginulo je jer su bili izloženi hladnoći.

Nakon tužbe, tvrtka Envigo RMS je zanijekala optužbe, ali je objavila da zatvara taj objekt, a pse premješta u dobrotvornu udrugu za prava životinja Humane Society, izvijestio je CBS News.

Biglovi su sada podvrgnuti veterinarskim pregledima i cijepljenjima prije nego što budu dostupni za udomljenje.

TA PREDIVNA DLAKAVA STVORENJA Pas pokazuje ljubav prema vlasniku na više načina: Od lizanja do donošenja igračaka

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare