To je to što me zanima!

Specijalni agent 007 mislima može zaustaviti bolove

Da držanje može poslužiti kao lijek otkrio je u 19. st. Frederick Alexander koji je izumio je tehniku koja liječi bol držanjem i razmišljanjem, a vole ju i slavne zvijezde
Vidi originalni članak

Između glave, vrata i kralježnice nakuplja se najveći stres, mišići postaju napeti, a to uzrokuje nesnosne bolove u leđima i vratu, upozoravaju stručnjaci. Bivši James Bond (Pierce Brosnan) nema tih problema, ne zato što je nadčovjek, nego zato što prakticira tehniku “Alexander”, koju je još u 19. st. izumio glumac Frederick M. Alexander. Pokreti se izvode “jedan na jedan”, tj. učitelj pomno ispravlja svaki potez čovjeka i tako uklanja svu napetost mišića.

Primjerice, dok stojite gurajući kukove prema naprijed te izvijajući leđa u mali luk uz stegnute mišiće koljena i zglobova, opterećuje se cijelo tijelo, što izaziva bolove. No i razmišljanje o konkretnom bolnom području pomaže ljudima da se oslobode pritisaka. Tehniku mogu vježbati svi, ali samo uz ovlaštenog učitelja.

Sve počinje od načina hodanja

Pravilan hod zahtijeva opuštena stopala tako da je težina na petama, a ne na prstima.

Alexandrova tehnika oduševila i Victoriju

Vježbanje koje opušta mišiće i oslobađa bola popularno je kod mnogih slavnih. Redoviti poklonici tehnike su Hilary Swank, Robin Williams, Jeremy Irons, Keanu Reeves, a Victoria Beckham bez nje ne bi bila u stanju paradirati u petama.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Plavusa131 15.02.2011.

    Mislim da je za tu tehniku ipak najzasluzniji Chuck Norris!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare