To je to što me zanima!

Spermiji imaju jako loš osjećaj za smjer pa se često sudaraju

Na putu do jajašca spermiji izbjegavaju središnji dio reproduktivnog trakta i "pužu" po rubovima, a samo oni koji uspješno savladaju sve kanaliće stignu do cilja
Vidi originalni članak

Razlog zašto tek jedan posto od 300 milijuna spermija tijekom seksa dođe do maternica, a samo nekoliko njih i do jajašca krije se u osjećaju za smjer, otkrila je zajednička studija Sveučilišta Warwick i Sveučilišta Birmingham. To saznanje moglo bi dovesti do novih, manje invazivnih načina medicinski potpomognute oplodnje, tvrde znanstvenici.

Spermiji izbjegavaju središnju dio ženskog reproduktivnog trakta i "pužu" po rubovima, zato jer im je osjećaj za smjer jako loš, prenosi Daily Mail. A da bi došli do jajašca izbjegavaju zapreke i međusobno se sudaraju. Do jajašca stignu tek spermiji koji uspješno savladaju kanaliće ispunjene viskoznom tekućinom unutar reproduktivnog trakta, potvrdilo je istraživanje. 

- Prijašnja istraživanja potvrdila su da oblik spermija utječu na njegovu brzinu, a u kombinaciji s ovim rezultatima novi načini oplodnje su izvjesni - istaknuo je jedan od voditelja istraživanja dr. Jackson Kirman-Brown.  


Idi na 24sata

Komentari 8

  • unger 10.05.2012.

    kako god da bilo moji su našli tri puta cilj

  • zvzmir 10.05.2012.

    normalno da se sudaraju kad ih je pola "ženskih" :p

  • krčinec 09.05.2012.

    dođe ih 1% pa dosta je samo 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare