To je to što me zanima!

Šta sam stariji, to manje trpim ostale ljude oko sebe na moru

Nekome je palo na pamet pretvoriti moja žuganja s Fejsa u svakodnevne crtice na portalu. Nazvao sam ih 'Bolje da mučim' i uskoro ćemo saznati je li to istina...
Vidi originalni članak

Šta sam stariji, to manje podnosim ljude na moru.

Kao mulac sam gazio kroz blato Bačvica dok su sisati muškarci na piciginu ničice padali u plićak. I nije mi smetalo. Karan je prosto zrakom letio kraj mene i nisam osjećao ništa. Trljao sam se od gola ramena na prekrcanim splitskim plažama i nikad me nije bilo briga.

BOLJE DA MUČIM Oko čega su ljudi u Dalmaciji najizbirljiviji? Oko mora i plaže

Sad, dok plivam kroz ozbiljne tridesete, sve više tražim osamu. Što nepristupačniju, što strmiju, što nazubljeniju stijenu. Na koju se nikome neće dati pentrati.

Daj mi taj kamen i te ježince. Daj mi vlasulje. Daj mi sav taj prirodni obrambeni mehanizam. Neću ljude ni njihove rekvizite. Ne želim zoološki vrt na napuhavanje, ne želim maske, lopatice, kantice. Ne želim djecu. Ne želim Karana.

Jedan ručnik, sunčane naočale i cvrčak da mi urla iznad glave. I ništa više. Tako zamišljam idealan odmor na moru. 

Kad budem ocvali pedesetogodišnjak, vjerojatno ću ljeta provoditi čučeći kao bjeloglavi sup na nekom kuku, kilometar od ijednog živog bića.

Sretan i sam.

 

Više crtica ovog autora pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • otocan 23.10.2020.

    Isto i kod mene :)

  • Hiroo_Onoda 27.07.2020.

    Zapravo, čim prije počneš mrziti ljude to ćeš dulje uživati u samoći.

  • 23.07.2020.

    I ja sam priželjkivala more bez turista i najprije sam bila ushićena što su plaže poluprazne i šta se mogu prostrijet koliko hoću, al izgubio se doživljaj ljeta koji pamtim, vrućina, gužva, miris mora i soli, pomiješan raznim kremama i uljima, galama djece i nerazumljivi dijalozi koji se gube u tom košmaru. Sad shvaćam da je u tome bila ljepota,....u toj gomili pronać komad plaže za sebe i podijelit tu radost kupanja i odmora sa ostalim nasmiješenim i okupanim licima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare