To je to što me zanima!

Što je netko samostalniji, ali i pametniji - teže nalazi ljubav

Samostalnost nakon duljeg vremena samoće prelazi u samodostatnost, što otežava pronalazak ljubavi i održavanje veze, a pamet nalaže sve više kriterije
Vidi originalni članak

Najlakše se zaljubiti u mlađim danima - od tinejdžerske dobi do srednjih 20-ih, a nakon toga šanse su sve manje. To osobito vrijedi za one koji bi sami sebe, ali bi ih tako i drugi, ocjenili kao inteligentne i samostalne.

Stvar je zapravo vrlo jednostavna, objašnjavaju stručnjaci za Elite Daily - što je netko inteligentniji, naviknut i zadovoljan svojim solo statusom, to će mu teže biti napustiti ga. U stvarnosti, to izgleda tako da će sam sebi nametnuti veće kriterije za partnera.

Također, ako nađe nekoga tko mu se sviđa i to je uzajamno, uslijed duljeg soliranja određena samodostatnost koja se razvila i obrambeni mehanizmi mogu podsvjesno sabotirati vezu.

Ipak, situacija nije bezizgledna - potrebno je samo dovoljno željeti ljubav, potruditi se oko nekoga, biti iskren te komunicirati. Osim toga, svatko za sebe tko želi, a još nema ljubav, treba prihvatiti da niti jedna ljubav nije ista te se ono što u partneru tražimo i što je potrebno za funkcioniranje odnosa nužno mijenja s godinama.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • nerminius 02.12.2015.

    Te poslovne i samodostatne su obično hladne, sklone zajedljivim primjedbama, non - stop neki ku..c dokazuju, neprekidno su u oporbi, sklone su istresti svom "odabraniku" (čitaj nesretniku) kad mu je to najmanje potrebno sve u bebu, opsesivno i kompulzivno su opsjednute karijerom i poslom. Jesu li to osobine jedne materfamilias? Definitivno ne. Je li to mazna i krasna ljepotica spremna na sve kako bi udovoljila svojim i potrebama svog muškarca? Definitivno ne. Je li to osoba koja je spremna za žrtvovanje za svoje najbliže? Definitivnone, to bi ugrozilo njezinu karijeru. Što tada vama koji se kao zalažete za velika muda za pristupanje takvoj curi, nije jasno? Jel možete skužiti zašto su takve osobe većinom same ili same i skončaju svoj ustvari tužni život? Pa kome to treba da sluša njezina senčidanja, promjene raspoloženja, prosipanje otrova i kad je mjesto tomu i kad nije? Žena treba imati ipak neke druge karakterne osobine, jer na koncu svega ona će ipak pristati na brak s nekim muškarcem i oformiti obitelj. Ona koja je hladna i precizna sigurno nije ono što traži ijedan muškarac. Stoga se ne radi o tome da muškarac nema muda, nego mu je takva ženska izrazito odbojna i ni na krajpameti mu nije da bi trošio svoje vrijeme na takve samodopadne kreature.

  • silenta 01.12.2015.

    Asocijacija na ženu me odmah podsjeti na probleme! (msg)

  • ellizabet 01.12.2015.

    Kada prijeđeš određenu dob,vjerovatno si imao neka iskustva u ljubavi a onda ako su bila loša,veoma si pažljiv,nepovjerljiv i oprezan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare