To je to što me zanima!

Što se događa u backstageu modnih revija? Užurbanost i kreativnost za 10 minuta showa

Modna pista je mjesto gdje se u desetak minuta predstavlja ono što su dizajneri i njihovi timovi radili mjesecima, a u backastageu se pripremali satima ili danima
Vidi originalni članak

Kulisa, odnosno mjesto iza modne piste, koje služi kao prostor u kojemu se manekenke spremaju za izlazak, uvijek je bilo ključno mjesto za dobar show.

Gužva i kaos čine se nesređenima, no u toj košnici svatko zna što radi - vizažisti, frizeri, garderobijeri, asistenti, fotografi, snimatelji, manekenke, organizatori, dizajneri i svi ostali koji se brinu kako bi revija prošla savršeno.

POGLEDAJTE VIDEO: Kreativan život Karla Lagerfelda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još od pedesetih, kad su revije predstavljane posebnoj klijenteli, odnosno za kupce, prostorija iza modne piste poseban je dio gdje se manekenke uređuju i odijevaju.

PROLJEĆE 2021. HAUTE COUTURE Dramatična i avangardna igra stila kreativne Else Schiaparelli

Dizajneri prije revije uglavnom žure, pripremajući posljednje pripreme za show, za koji su se pripremali mjesecima.

POSTALA MANEKENKA Još jedna kći slavnog modela: Leni Klum ide majčinim stopama

Backstage ima svoja posebna pravila, kako bi sve bilo u redu. Naime, uvijek netko pazi na redoslijed šminkanja, friziranja i odijevanja, ovisno o tome tko i kada ide na pistu.

PRE-FALL 2021. Peter Dundas demonstrira moć raznolikog životinjskog motiva

Ako događanje traje danima, neke pripreme traju toliko dugo, a tjedni mode svijet su za sebe. Dolasci i odlasci modela, redoslijed kojeg se svi moraju držati te raspored revija i događanja postaju svojevrsni zakon.

Nakon svega toga, revija se održi, traje desetak minuta i show je gotov. Zatim kreće sljedeća etapa modnoga posla - plasiranje kolekcije na tržište.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Brucka 02.02.2021.

    Ovo su mjesta za one koje će nakon cc25 god kad im ponestane publicicteta ići na naslovnu-silovana sam tokom probijanja kroz karijeru-krkanluk u celofanu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare