To je to što me zanima!

Stotine pari rukavica i art djela: Kolekcija osobnih predmeta Karla Lagerfelda ide na prodaju

Aukcijska kuća Sotheby's najavila je rasprodaju brojnih, raznolikih predmeta koje je pokojni modni dizajner nakupio u osam stanova u kojima je boravio, u Monaku i Francuskoj.
Vidi originalni članak

Lagerfeld je nosio rukavice bez prstiju, bez njih nije izlazio iz stana - oko 200 tih pari uskoro će moći kupiti njegovi obožavatelji.

Osim toga, na aukciji će se naći umjetnička djela koje je dizajner skupljao, poput radova Jeffa Koonsa, Marca Newsona, kao i odjeća koju je nosio, kao što su Diorova odijela.

POGLEDAJTE VIDEO: Kreativan život Karla Lagerfelda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tu je i sav pribor za njegovu mačku Choupette, kojoj je oporučno ostavio dio imetka. Naime, na prodaji će biti njezine - zdjelice i posude u kojima je jela.

Fanovi će moći ujedno kupiti njegovu kućnu posteljinu, veliki broj Goyard kofera te aluminijski stolac Marca Newsona. Za obožavatelje skupih vozila tu su tri Rolls-Royce automobila.

LUKSUZNI NAKIT Tiffany & Co. ima novu kolekciju inspiriranu elementom čvora

Očekuje se velika zarada, jer među art djelima je i Lagerfeldov portret koji potpisuje Takashi Murakami. Očekivana cijena je od oko milijun kuna. Aluminijski stolac procijenjen je na oko pola milijuna kuna.

Aukcija će imati više etapa - u Monaku će biti od 3. do 5. prosinca, u Parizu od 14. do 15. prosinca, a u Kölnu na proljeće.

SKUPA KOPIJA Balenciaga ima torbu koja sliči na plastičnu vrećicu za šoping - brendirana košta oko 9000 kn

Sotheby's je najavio da će aukcija biti iznenađujuća, kao i sam dizajner, piše Guardian.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare