To je to što me zanima!

Strašna 46. godina: Tad kreće briga oko starenja i zdravlja

Prolaznost života, pojava dubokih bora te briga oko primjerene odjeće stvari su koje žene najviše opterećuju sredinom 40-ih kada ih ozbiljno brinu i posljedice starenja
Vidi originalni članak

Ljudi su najzadovoljniji sobom u četvrtom desetljeću života, no već u 46. se počinju brinuti oko starenja i prolaznosti života, pokazala je studija Sveučilišta Trinity na 1000 žena u dobi od 18. do 87. godina. Istraživači su otkrili da nakon 46-og rođendana žene znatno češće spominju znakove starenja te brinu o samim posljedicama, piše Daily Mail.

O starenju mnogo češće razmišljaju one koje su nezadovoljne svojom trenutnom situacijom u životu, najviše jer razmišljaju o tome što su propustile i koje mogućnosti više neće imati u životu.

Zbog takvog negativnog stava kvaliteta njihova života je manja, a opterećenije su uočavanjem novih bora te negativno gledaju na starenje. Nakon 46-e godine javljaju se mnoga pitanja povezana s dobi, kao da li je primjereno u tim godinama nositi bikini na plaži ili kraće suknje u javnost, izvijestili su istraživači.

Ipak, pozitivna je stvar da do 60-e godine većina žena prihvati starenje kao dio prirodnog procesa te se više njime ne opterećuju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • StanislavPrusac 22.02.2013.

    Dođite na predavanje: "Mehanizmi starenja i dugovječnosti" - Prof. dr. sc. Ivica Rubelj Petak 01.03.2013 - 17:30-20:30h u "The Movie Pub" Savska cesta 141, Zagreb Facebook event: https://www.facebook.com/events/537909409573311/ [+] Poruke predavanja: 1) Poznati su najvažniji mehanizmi koji kontroliraju starenje kod sisavaca, dakle i kod čovjeka. 2) Starenje je plastičan proces na koji se može utjecati. 3) Razvoj metoda usporavanja starenja će imati veliki utjecaj na našu civilizaciju. [+] Opis predavanja: Čovjek je zaokupljen starenjem otkad je postao svjestan tijeka vremena i ograničenosti trajanja tijela. Unatoč golemom interesu i stalnim pokušajima da se utječe na starenje, ono je ostalo nedokučiv misterij - sve do nedavno! Znanstvena otkrića u proteklih nekoliko godina su uvelike razjasnila najvažnije mehanizme starenja od molekularne razine u stanicama do procesa starenja organizma. Usporedo sa spoznajama o mehanizmima starenja rastu i naša saznanja o tome kako se boriti protiv takvih procesa. Svjedoci smo ubrzanog razvoja metoda koje nam omogućavaju da aktivno moduliramo svoje starenje i otvaraju perspektive da se značajno produži ljudski vijek uz produženje zdravlja i vitalnosti.

  • gogafmm 21.02.2013.

    ne slazem se...po meni pocinje puno prije.Ulaskom u tridesete.Pogotovo njega koze-kremice protiv bora...zdraviji nacin zivota,prestanak pusenja...

  • mila 19 21.02.2013.

    šta se više bližimo 50 -toj to je veća panika...šta se mora mora se! ali šta mi se ćini da nikad nisam bila zgodnija i lipša,mislim u glavi...a s dvadest sam imala iljadu mana...

Komentiraj...
Vidi sve komentare