To je to što me zanima!

Štrudla od krušaka: Tijesto napravite sami, nije tako teško

Savijte savijaču tako da počnete od strane na kojoj se nalazi nadjev. Savijaču stavite na namašćeni lim i premažite rastopljenim maslacem. Pecite oko 40 minuta na 190 stupnjeva
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 250 g brašna
  • 50 g maslaca
  • jaje
  • prstohvat soli
  • žličica limunova soka
  • 1 i 1/2 dl mlake vode

Za nadjev:

  • 100 g maslaca
  • 100 g krušnih mrvica
  • kilogram krušaka
  • 100 g šećera
  • 70 g grožđica
  • maslac za premazivanje
  • šećer za posipavanje

RECEPT ZA 'PRSTE POLIZATI' Kolač od jabuka i karamele je toliko ukusan da ćete željeti još

Priprema: 

Istresite brašno na radnu površinu. U mlakoj vodi otopite maslac, sol i jaja, izmiješajte i postupno sipajte u brašno. Zamijesite glatko tijesto. Prekrijte ga posudom koju ste zagrijali na štednjaku i ostavite poklopljeno pola sata. Popržite krušne mrvice na maslacu. Kruške ogulite, očistite i narežite na ploške.

Šećer i grožđice pomiješajte. Raširite stolnjak i pobrašnite ga. Prebacite na sredinu stola tijesto, lagano razvaljajte i premažite s malo ulja. Razvlačite ga rukama dok ne postane skroz prozirno. Tijesto pospite krušnim mrvicama, kruškama, šećerom i grožđicama.

Savijte savijaču tako da počnete od strane na kojoj se nalazi nadjev. Savijaču stavite na namašćeni lim i premažite rastopljenim maslacem. Pecite oko 40 minuta na 190°C. Još toplu pospite šećerom u prahu.

RECEPT U VIDEU Sezam kuglice punjene grahom - tradicionalna kineska delicija

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare