To je to što me zanima!

Stvari koje je najbolje 'ne spakirati’ u kofer ili torbu

Ono što želite ponijeti na put ne znači da je zaista i neophodno. Puna torba punjača,kozmetike i odjeće kvari putovanje i stvara nepotreban stres.
Vidi originalni članak

Razlučiti što je zaista potrebno ponjeti sa sobom na putovanje razlikuje se od osobe do osobe.  Mobitel, fotoaparat, I-pod ili kamera sa sobom nose i cijeli niz baterija, adaptera i punjača. Ako imate kameru, odustanite od fotoaparata. U koferu ostavite malo mjesta jer ćete sigurno kupiti zgodan suvenir ili darove za najbliže. Ne želite si dopustiti da tijekom putovanja oštetite ili razbijete neku od kupljenih sitnica noseći ih u vrećici. Kofer možete zamijeniti većim ruksakom s ciferom i ručkom za povlačenje prtljage. Ako strahujete da će se neki od kozmetičkih proizvoda po putu otvoriti i proliti po odjeći, stavite ih u plastičnu vrećicu i daleko od oštrih predmeta.
Putujete li primjerice na tjedan dana, odaberite točno sedam kombinacija pa ih isprobajte. Odjeća i obuća neutralnih boja dobro se kombiniraju. Bijele ili crne cipele odgovaraju na sve boje pa ih obavezno spremite u kofer. Provjerite kakvo je vrijeme u mjestu koje ćete posjetiti pa se prema tome ravnajte. Kišobrane ili kabanice možete kupiti i na putovanju. Poncho za kišu ili kišobran sa slikom Louvrea možete sačuvati i kao suvenir. U maloj posudici ponesite malo deterdženta u slučaju da zaprljate najdraži odjevni komad.
Nakit i vrijednosti spremite u ručnu prtljagu. Koferi se, iako u malom broju slučajeva, mogu zagubiti u transportu putujete li avionom. Ne nosite vrlo vrijedan nakit jer možete postati meta krađe na egzotičnom putovanju
 hotelu ćete ionako dobiti šampon i sapun, ali ako baš morate ponijeti marku koju koristite, odaberite šampon i regenerator u jednom. Cijela artiljerija šminke neće vam biti potrebna. Dovoljno je ponijeti puder, maskaru i kremu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • aelis 26.07.2008.

    Nikad ne ostavljam malo mjesta u torbi. Sve što kupim na putu ili ne stane u kofer - pošaljem si doma poštom :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare