To je to što me zanima!

Sudjelujte u natječaju i naučite kako lakše prestati pušiti!

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv pušenja, čitateljima 24sata.hr darujemo mogućnost sudjelovanja u radionici 'Kako prestati pušiti?'. Sudjelujte do ponedjeljka!
Vidi originalni članak

Zamislite da ste upravo ugasili svoju posljednju cigaretu i da se umjesto žudnje za njom, osjećate potpuno slobodno, smireno, zadovoljno, puni ste energije; kao da nikada niste bili pušač? Ako ste svoju zadnju cigaretu popušili prije sat ili dva ovo vam se može činiti nemoguće.

Pušenje je ovisnost o nikotinu. Ako ste pušač, žudnja koju osjećate prema cigareti (ako je upravo sada nemate u ruci) zove se apstinentska kriza. To je fenomen kojeg se boje pušači koji žele prestati pušiti, misleći da neće moći izdržati izazov. No, istina je suprotna. Prestati pušiti može biti vrlo jednostavno. Apstinentska kriza od nikotina zapravo je toliko blaga da je neki uopće ne osjete.

Ukoliko ste zaista motivirani i ozbiljno se želite uhvatiti u koštac sa svojom ovisnošću o nikotinu, sudjelujte u našem natječaju. Za 10 čitatelja 24sata.hr pripremili smo posebnu radionicu pod vodstvom Irene Jurjević, savjetnice iz Gestalt psihoterapije u udruzi Centar uspjeha

Pročitajte intervju s Irenom Jurjević i doznajte više o programu i tehnikama koje se koriste. 

Radionica za čitatelje 24sata.hr - sudjelujte!

Kako biste se prijavili za sudjelovanje u radionici, potrebno je ispuniti obrazac OVDJE i navesti svoj motiv za prestanak pušenja (najviše 500 znakova). Prijaviti se možete do ponedjeljka, 4. lipnja, u 15 sati. Na temelju prijave ćemo odabrati 10 čitatelja koji će pohađati trotjedni program u Centru uspjeha. 

Imena svih odabranih čitatelja objavit ćemo u ponedjeljak, 4. lipnja, u popodnevnim satima te ćemo ih telefonski obavijestiti o daljnjoj proceduri. Komentare koje su naveli kao motive za prestanak pušenja nećemo objavljivati na portalu. 

Što ćete dobiti kroz program?

- Znanje o zakonitostima funkcioniranja mozga: Zašto pušite i kako se toga riješiti?
- Znanje o upravljanju negativnim mislima i osjećajima koji vas tjeraju da se osjećate jadno i da nastavljate s pušenjem (unatoč odluci da prestajete)
- Psihološke alate koje možete samostalno koristiti u trenucima krize: Što napraviti kad žudite za cigaretom?
- Kako zadovoljavati svoje životne potrebe, a da vam za to ne treba cigareta? 
- Kako prestati pušiti, a da se ne udebljate?
- Mogućnost trajne promjene u svom svjesnom i nesvjesnom umu: Postati i ostati nepušač zauvijek!

Program se odvija u tri susreta po tri puna sata, tijekom tri tjedna (21 dan – toliko je potrebno da steknemo neku novu naviku).
Datumi održavanja radionice:
1. susret: Srijeda, 6.6.2012. od 18.00 do 21.00
2. susret: Srijeda, 13.6. od 18.00 do 21.00
3. susret: Srijeda, 20.6. od 18.00 do 21.00 

Voditeljica treninga

Programe „Centra uspjeha“ vodi Irena Jurjević, savjetnica iz Gestalt psihoterapije, praktičarka Neurolingvističkog programiranja i hipnoze. Njezino višegodišnje iskustvo obuhvaća veliki broj edukacija, predavanja i treninga iz područja osobnog razvoja, komunikacije, kreativnosti, psihologije učenja i prodaje, kao i savjetodavni rad s pojedincima i grupama. Dodatno područje rada je resocijalizacija ovisnika o teškim drogama.

Završila je:
- Dvogodišnju edukaciju iz područja komunikacije po Realitetnoj terapiji dr. Williama Glassera
- Neurolingvističko programiranje  (NLP Business Practitioner)
- Hipnoterapiju po metodi Miltona Ericksona
- Četverogodišnju edukaciju iz Gestalt psihoterapije pri Institutu za integrativnu Gestalt psihoterapiju iz Würzburga, Njemačka (IGW).
Pridruženi je član Društva Gestalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • imagine 01.06.2012.

    Ja sam se pripremala psihički gotovo godinu dana, prestala sam pa sam se opet počela, a onda sam negdje pročitala da tijelu treba 3 tjedna da izbaci nikotin iz organizma i otprilike još toliko da ga zaboravi, to sam napravila i uspila sam prestati, sad mi se cigarete gade. Za one koji žele prestati pušiti a neznaju kako neka počmu promatrati nepušače dok piju kavu, što rade s rukama, uvelike pomaže :D

  • zelot 31.05.2012.

    Nema većih jadnika od pušača. Kad ih vidim kako hropću i pljuju katran, zlo mi dođe.

  • mrxa1 31.05.2012.

    Ja ponosno ne pušim već 4 mjeseca..nisam trebao nikakvu motivaciju,u pitanju je bila čista odluka i snaga volje. jasno, dođe mi da zapalim više iz navike i nekog gušta ali kad osjetim smrad u prostoru za pauzu na poslu, brzo me prođe ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare