To je to što me zanima!

Suhoći očiju pridonose zima i eyeliner, a pomažu orasi i lan

Manjak vlage u zraku isušuje oči, baš kao i predugo gledanje u zaslon računala pa se u zimskim danima preporučuje jesti više hrane s omega-3 masnim kiselinama
Vidi originalni članak

Zima osim na kožu nepovoljno utječe na oči. U zraku ima manje vlage nego u toplijim mjesecima što pospješuje isušivanje. Velike razlike između vanjske i unutrašnje temperature također utječu na vlaženje očiju, a to najviše problema stvara ljudima koji nose kontaktne leće, tvrdi američka oftalmologinja dr. Susan Resnick. 

Stoga se u domu preporučuje koristiti ovlaživače zraka koji će spriječiti žarenje i peckanje, piše msn.com

Orasi, losos i sjemenke lana za zdrave oči

Sitne preinake u prehrani mogu pomoći kod ovih problema. Najbolji izbor su namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama, poput lososa, sjemenki lana i oraha, dok alkohol i kofein treba izbjegavati jer pridonosi suhoći oka. 

Za računalom se dva puta manje trepće

Predugo gledanje u zaslon računala nije dobro za oči. Ljudi za računalom trepću dva puta manje nego inače i ne zatvaraju kapak dovoljno, pa se oči pravilno ne podmazuju. Preporučuje se svakih pola sata maknuti pogled s računala i minutu do dvije gledati u duljinu te treptati šest puta. 

Vodootpornu maskaru je najbolje izbjegavati

Iako mu žene ne mogu odoljeti, s eyelinerom ne treba pretjerivati. Ne preporučuje ga se nanositi na unutrašnju vodenu liniju kapka jer se tamo nalaze žlijezde. Začepljene žlijezde uzrokuju suhoću oka i ječmenac. Također, makeup na bazi ulja i vodootporne je najbolje izbjegavati zato što se teško skida i često ostavlja tragove koji začepljuju pore i štete očima, tvrdi dr. Resnick. 

Makeup trikovi za još veće oči: Igra sjenilom otvorit će pogled

Idi na 24sata

Komentari 52

  • 07.01.2014.

    Lijepa žena na reklami, zrela i ženstvena. Tko je ona?

  • user_140683 06.01.2014.

    Bil sam u striptiz baru i oči su mi se osušile. Dali je to normalno?

  • zmijolovac 06.01.2014.

    Meni su oči suhe u bazenu, zar to nije čudno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare