To je to što me zanima!

Super recept: Napravite domaći somun mekan, ukusan i sočan

Ovaj somun odlično paše uz svježi sir i vrhnje, mesne delicije, ali i sve druge slane namaze. Od njega možete napraviti i odličan sendvič ili ih zarolati kao punjene tortilje
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 900 g brašna
  • 300 ml toplog mlijeka
  • 300 ml tople vode
  • 20 g soli
  • 20 g svježeg kvasca ili 10 g suhog kvasca
  • maslinovo ulje
  • sjeckani peršin 

Priprema:

Pomiješajte brašno i sol pa dodajte kvasac, dobro razmrvljen. U to uspite mlijeko i vodu pa zamijesite meko tijesto. Prekrijte posudu krpom ili poklopcem te ostavite da se digne.

Nakon dizanja tijesto izvadite iz posude i stavite na radnu plohu koju ste posuli brašnom. Razdijelite ga na osam dijelova pa od njih napravite kuglice. Svaku razvaljajte tako da u promjeru ima nekih 20 cm.

RECEPT Hrskavi pomfrit s malo češnjaka i sira - priprema se u pećnici

Pecite svaki komad u tavi s obje strane dok se somun ne napuhne i dobije zlatnu boju. Na kraju svaki somun premažite maslinovim uljem u koje ste umiješali nasjeckani peršin.

Pogledajte u video kako to napraviti:

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 24.04.2021.

    volim s sirom

  • VOLBEAT 24.04.2021.

    Izgleda jednostavno, treba probati, ja ih pečem u pećnici na max s ventilatorom, i lepinje ispadnu odlične (deblje od ovih, ali meke ko duša..)

Komentiraj...
Vidi sve komentare