To je to što me zanima!

Super trik kako očistiti jako prljavu pećnicu bez kemikalija

Nema nikakve potrebe kupovati posebna sredstva za čišćenje pećnica prepuna opasnih kemikalija, kada sve što vam je potrebno za kvalitetno i zdravo čišćenje već imate kod kuće
Vidi originalni članak

Sve što vam je potrebno su bijeli ocat i soda bikarbona. Oni su glavni sastojci za omekšavanje masnih naslaga u pećnici.

Postupak:

Napravite smjesu od šalice soda bikarbone i trećine šalice vode pa je nanesite na cijelu unutrašnjost pećnice, uključujući i unutarnje staklo. Ostavite da odstoji 12 sati pa pošpricajte octom. Zatim istrljajte cijelu pećnicu krpom i toplom vodom. Tvrdokornije naslage ostružite - za to vam može poslužiti špatula ili stari nož.

Struganje će biti lakše jer su soda i ocat omekšali naslage. Na kraju sve ponovo dobro prebrišite krpom koju ste prethodno namočili u vrućoj vodi pa osušite suhom krpom. 

Pogledajte u videu kako to napraviti:

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 67

  • jele112 03.01.2018.

    Ja svoju ne koristim! I eto je, blista ko prvog dana!😜

  • hvala bogu što sam ateist 22.11.2017.

    ...u roštijeru u kojoj se peklo naliti malo deterđenta i litru vode, staviti na najdoljnji nivo i uključiti na 160 dok se kroz staklo ne vidi da voda u roštjeri kuha, ugasiti pečnicu i izvaditi roštijeru i pustiti da se pečnica ohladi na temperaturu koja se može dirati rukama obrisati pečnicu vlažnom krpom ako je di ostalo nešto izgorenog proći žičanom vunicom i poslije toga papirom .... gotovo - roštijeru oprati zelenom spužvom u škafi - cijeli posao traje manje od 20 min a samo brisanje pečnice niti 5 min

  • Munjeigromovi_1 22.11.2017.

    Ne koristis pecnicu i rijesio si problem ciscenja ! Nikakva mudrost .

Komentiraj...
Vidi sve komentare