To je to što me zanima!

Super trik za uklanjanje mrlje od topline s drveta u par poteza

Vlažni ručnik u kombinaciji s peglom uklonit će s drvene površine bijelu mrlju od topline u samo nekoliko poteza. Ovaj trik se proširio društvenim mrežama i oduševio korisnike
Vidi originalni članak

Drvene površine često nastradaju zbog velike topline, ako slučajno odložimo prevruć lonac ili tavu, a nekad se može dogoditi i mrlja od pegle. Ako nije pretjerana toplina, obično ostane samo bijela mrlja, koju je gotovo nemoguće otkloniti. Žena na TikToku pod nadimkom @lizbsfr555 podijelila je video genijalnog trika koji joj je u potpunosti obnovio stol.

- Ako je vjerovati TikToku, malo ulja i mokri ručnik s peglom trebao bi učiniti čudo - započela je žena video, pa pokazala postupak.

POGLEDAJTE  VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na mrlju je nalila malo ulja, pa da dobro utrljala suhom krpom ulje u drveni stol. 

- Zatim preko namazane mrlje stavite vlažni ručnik i peglate ga, tako da peglom cijelo vrijeme radite pokrete, na držite ju na jednom mjestu - objasnila je žena. 

@lizbsfr555 Easy life hack 🪄 #heatstain #lifehacks #cleantok #cleaninghacks #magic #simplehacks ♬ Creme's Interlude - Pink Siifu & Fly Anakin

- Mrlja je potpuno nestala! - rekla je začuđeno, pa okrenula kameru na dječaka koji je sa zanimanjem pratio razvoj situacije i nije skrivao oduševljenje.

ŽUTE, CRNE MRLJE... Brzo i lako: Sve vrste mrlja na kadi očistite uz ovaj super vodič

U komentarima na video javio se i stolar, koji je rekao da se ovim trikom mogu riješiti male neravnine na stolu, pa je dodao da ne pomaže ulje, već vlaga i pegla.

Mrlje na drvenim površinama možete riješiti i na još nekoliko načina. 

U boci sa raspršivačem pomiješajte šalicu vode sa 3/4 šalice octa pa dodajte 2 kapi deterdženta za pranje posuđa, pola šalice alkohola i 5 do 10 kapi omiljenog mirisnog ulja. Ovo domaće sredstvo za čišćenje se na drveni pod nanosi mekanom krpom.

Kod ogrebotina na drvetu posegnite za uljem uljane repice (poslužit će i biljno ulje). Pomiješajte dva dijela ulja sa jednim dijelom octa. Smjesu nanesite na oštećenja i nježno utrljajte u drvo. Postoji još jedan način, a to je protrljati ogrebotinu komadom oraha.

IZGLEDAT ĆE KAO NOV Top trikovi kako spasiti drveni pod od mrlja, raznih ogrebotina

I malo maslaca može pomoći: Stavite maslac na bilo koji vodeni otisak i utrljajte ga mekom krpom. Zatim ostavite da odstoji preko noći prije nego što ga isperete vlažnom krpom na koju ste nanijeli nekoliko kapi sapuna.


 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zapopizdit 05.03.2024.

    I @likalnik ma takav peglezin, same njegov je puno menjši.

Komentiraj...
Vidi sve komentare