To je to što me zanima!

Super zdrava namirnica: Ovo su sva ljekovita svojstva paprike

Osim što je vrlo ukusna, paprika je puna zdravstvenih prednosti. Bogata je vitaminom C i raznim karotenoidima koji djeluju kao antioksidansi. Također, izvrstan je izvor i vitamina A
Vidi originalni članak

Zdravlje srca i probava

Sve vrste paprike imaju puno vlakana, te nešto željeza i folata koji podržavaju zdravlje crijeva, kardiovaskularnog sustava i prirodnu detoksikaciju. Paprika je, bez obzira na boju, izvrstan izvor A vitamina i kalija. Kalij pomaže u održavanju zdravog srca snižavanjem krvnog tlaka i u borbi protiv nadutosti trbuha smanjujući zadržavanje vode.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vid

Ovo zdravo povrće sadrži i spomenuti A vitamin koji pomaže u očuvanju zdravlja očiju, održava dobar vid i sprječava makularne degeneracije.

LAGANA PREHRANA Što jede Cindy Crawford: Zna sve trikove za održavanje težine

Crvena je paprika također bogata i vitaminom C i raznim karotenoidima koji djeluju kao antioksidansi i podržavaju zdravlje očiju i kardiovaskularnog sustava. Žuta i narančasta paprika sadrži beta-karoten, antioksidativni oblik A vitamina, C vitamin i kalij.

Koža

Konzumiranje zelenog i žutog povrća može pomoći u smanjenju bora koje se mogu pojaviti oko usta, poznatih kao ‘vranina stopala’, odnosno ‘linije osmijeha', a spomenuti se antioksidansi također bore protiv starenja i slobodnih radikala, piše Real Simple.

TOP 5 BILJAKA KOJE POMAŽU Tegobe menopauze: Promjene koje će obilježiti ostatak života, više se posvetite svom zdravlju

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 15.09.2022.

    Paprike su jako zdrave i dobre protiv upala stite organizam

Komentiraj...
Vidi sve komentare