To je to što me zanima!

Superbaki ne treba niti adrenalin da slomi potkovu

Superjunaci nisu ni do koljena planinaru koji baca stijenu od 250 kg, majci koja rukama mlati polarne medvjede ili curici koja pomiče hangare
Vidi originalni članak

Crtač stripova Jack Kirby u jednom je intervjuu otkrio kako je ideju za Nevjerojatnog Hulka dobio nakon što je vidio kako majka na cesti nadljudskom snagom podiže auto kako bi ispod njega izvukla svoje ozlijeđeno dijete. Bez obzira radi li se tek o zabavnoj anegdoti, mnogi primjeri potvrđuju kako u iznimno stresnim situacijama ljudsko tijelo oslobađa erupciju adrenalina i noradrenalina i pomoću nadnaravne i “histerične” snage pokušava preživjeti. Planinar Sinjin Eberle se 1999. bezbrižno pentrao po visovima Novog Meksika, a zatim se stijena teška 250 kg odvojila i doslovno ga poklopila. Što je još gore, prijatelj Marc s visine je bespomoćno pratio kako Sinjin zajedno sa stijenom koja ga je potpuno prekrila kliže prema provaliji i sigurnoj smrti. Nesretni planinar je u posljednjem trenutku izvukao svaki atom snage i u neizvjesnoj završnici stijenu jednostavno prebacio preko sebe. No eksplozija hormona ne pomaže ljudima samo u dizanju auta ili stijena. Lydia Angyiou u Quebecu 2006. je golim rukama i hrvačkim zahvatima svladala polarnog medvjeda koji se usudio napasti njezinog sina koji je igrao hokej. Borba majke i zvijeri trajala je dovoljno dugo da dođe pomoć i ustrijeli medvjeda. No nisu samo strah i iznenadna opasnost okidači zbog kojih je tijelo sposobno za podvige kojih se niti sam Superman ne bi posramio. To najbolje potvrđuje 76-godišnja superbaka iz Dagestana u Rusiji, Sakinata Khanapiyeva. Ona ja najjača baka na svijetu jer može bez problema podići uteg od 24 kg jednom rukom, polomiti konjsku potkovu ili savinuti palicu od čelika. Svoju nadnaravnu snagu starica je otkrila još s deset godina nakon što je bez prevelike muke pomaknula hangar u kojem se nalazilo 299 kilograma žita i tako odmah ušla u Guinnessovu knjigu rekorda.

Ledeni čovjek stvara  toplinu
Nizozemski “ledeni čovjek” Wim Hof trčao je maraton na -29˚C samo u gaćama, a gol u ledu je izdržao sat i 44 minute što je i svjetski rekord.  Govori kako temepraturu tijela može kontrolirati pomoću tantričke tehnike Tummo koju je naučio od tibetanskih monaha.

Kinezi se prestrašili  francuskog Spidermana
Francuz Alain Robert ili “čovjek pauk” popeo se na sve najviše nebodere svijeta bez ikakve opreme za penjanje. Ipak, više nego jednom bio je i uhapšen jer se ilegalno penjao po zgradama u kostimu popularnog Spidermana, a prestrašeni Kinezi su ga na kraju i istjerali iz zemlje.

Idealn mjere 50/50/50 postigao je trčanjem
Amerikanac Dean Karnazes uspio je uzastopno istrčati 50 maratona u 50 dana kroz 50 američkih država. Dolinu smrti u pustinji Mojave istrčao je u jednom dahu punih 217 km, pri temperaturama koje su dosezale i 48˚C, a na Južnom polu maraton gdje je temperatura bila -40˚C.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ieleja 19.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • 1Broj 19.09.2010.

    nas bivsi premijer sjebe drzavu i ode u najjacu zemlju na svijetu predavati ekonomiju.......neka to netko od ovih junaka nadmasi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare